Technika

QR-kód a hazai hiúzokért

2012.11.05. - 19:51  |  Nincs hozzászólás

Okostelefonnal már egy gombnyomással segíthetünk a hiúzoknak! A WWF Magyarország és a Mastercard összefogásával mostantól a vállalat mobil alkalmazását jótékony célra is használhatjuk! Az okostelefonok segítségével egyszerűen támogathatjuk a természetvédelmi szervezet hiúz fajvédelmi programját!

Egykor a Kárpátok egész területén, így az Északi-középhegységben is éltek húzok, azonban az intenzív vadászat és élőhelyük zsugorodása miatt a XX. század elejére már egy sem maradt hazánkban. A vadászati törvények szigorodásának köszönhetően a szlovákiai állomány néhány példánya már átmerészkedett hazánkba, és az elmúlt évtizedekben 5-8 fős populáció alakult ki az északi hegyvidéken.

A hiúzok számára a nagykiterjedésű, háborítatlan erdőségek jelentik a biztonságos otthont, ilyenből azonban hazánkban egyelőre kevés van. A WWF Magyarország azon fáradozik, hogy a jelenleginél több, a hiúzok számára megfelelő erdőség legyen Magyarországon. Ebben talált partnerre a Mastercard személyében.

A vállalat azért fejlesztette mobil alkalmazását, hogy ügyfeleik számára megkönnyítsék az egyes tranzakciók lebonyolítását. A felhasználóbarát megoldás azonban egészen új oldaláról mutatkozik be a Mastercard és a WWF Magyarország együttműködésében. Mindössze egy okostelefonra és a vállalat mobil alkalmazására van szükség, amely ingyenesen letölthető az online telefonos webshopokból.

Ezután nem kell mást tennünk, mint regisztrálni bankkártyánkat az app segítségével, beolvasni a WWF Magyarország QR-kódját, kiválasztani a támogatás összegét és már adományoztunk is.

„Alapítványként mindig keressük az új és érdekes megoldásokat, hogy az adományozóink egyszerűen és kényelmesen segíthessék munkánkat. A Mastercard mobil szolgáltatása megkönnyíti az adományozást, a QR-kódok segítségével elküldött adományokat pedig a hiúz fajvédelmi programunkra fordítjuk. Ennek keretében a bojtos fülű nagyragadozók számára is élhetőbb erdőségek kialakításához igyekszünk hozzájárulni. Emellett kutatók bevonásával azon dolgozunk, hogy minél többet megtudjunk a hazai hiúzok életéről.” – mondta el a programról Antal Alexa, a WWF Magyarország szóvivője.

Fotó: Roger Leguen

Rovat további cikkei

Látványos kép készült a Jupiter viharairól

Látványos kép készült a Jupiter viharairól a NASA Juno nevű űrszondája...

2019.03.24. - 19:44 tovább »

Károsodott idegsejteket javítottak ki két állatkísérletben

Károsodott idegsejteket javítottak ki egerekben amerikai és kanadai...

2019.02.19. - 10:07 tovább »

IBM kutatás: a magyarok megbíznak a mesterséges intelligenciában

Tíz emberből kilenc már hallott a mesterséges intelligenciáról (MI)...

2018.12.17. - 14:49 tovább »

Friss cikkek

Heti két óra a természetben a jó egészség elengedhetetlen feltétele

Heti két óra eltöltése a természetben jelentősen növeli az egészséget,...

2019.06.15. - 12:00 tovább »

Kevesebb repülésre biztatnak svéd kutatók

Kevesebb repülésre biztatják a turistákat svéd kutatók, akiknek - most...

2019.05.27. - 07:15 tovább »

Jelentősen megnőtt a nyílt óceánban lévő műanyaghulladék mennyisége...

Jelentősen megnőtt a nyílt óceánban lévő műanyaghulladék mennyisége...

2019.04.18. - 10:11 tovább »