Technika

Ültess erdőt a monitor elől

Az ottawai RocketOwl™ közösségi- és mobil játékfejlesztő 10.000 fa elültetése mellett kötelezte el magát. Programjukkal vállalják, hogy minden új GreenSpace regisztráció után elültetnek egy fát a valóságban. Összesen 250.000 fa telepítése a cél.

A GreenSpace nevű közösségi játék révén a RocketOwl elmossa a határokat a virtuális tér és a valóság között. Céljuk, hogy a játékosok a világ minden tájáról hozzájáruljanak ahhoz, hogy az év végéig a fenntartható újraerdősítésért küzdő szervezettel – a WeForest-tel – együtt 250.000 fát ültessenek el. A csatlakozáshoz csupán a GreenSpace nevű Facebook játék felületén kell regisztrálni.

A játék egy érdekes történetre épül, és igen könnyen játszható. A felhasználók egy űrhajós karakterébe bújva tisztíthatják meg virtuális világukat az űrszeméttől. A megtisztított területek nagyságának megfelelően a játékosok a „zöld felületüket” növelhetik. A játék egyedi értékét többek között az adja, hogy a virtuális eredmények után a kanadai vállalkozás ásót ragad, és plusz egy fát ültet a játékos nevében! Így a felhasználók nem csak környezettudatosabbá válnak, de szorgosságukkal a valódi életükbe is pozitív változást hozhatnak.

A játék a közösség erejére épít azért, hogy a lehető legtöbb ember járuljon hozzá a környezeti problémák megoldásához. Nagyszabású faültetésével a kampány képes javítani a szén-dioxid megkötést, a vízgazdálkodást, a talajeróziót, a biodiverzitást és a helyi gazdasági fejlődést, így hozzájárulhat egy egész város életének megváltoztatásához is.

Az augusztus végi indulása óta a GreenSpace játékosok ezreinél érte el, hogy együtt dolgozzanak az erdőirtás megállítása érdekében. „Közös munkával elég erősek vagyunk ahhoz, hogy a világunkat egy jobb hellyé tegyük” – nyilatkozta Greame Barlow, a cég vezetője.