Technika

SOCCKET, az energiatermelő labda

Egy labda, amivel nemcsak játszani, de világítani is lehet. A furcsa párosítás célja nem kisebb, mint segíteni felzárkózni a szegényebb területek gyermekeit, és könnyíteni a tanulmányaikat.

Fejlődő országok gyermekeinek lett tervezve az energiatermelő futball-labda, amely fényt is biztosít a használói számára. A SOCCKET jóval több egy hagyományos labdánál, tartalmaz ugyanis egy hordozható generátort, mely egyszerre biztosítja a szórakozást és az energiát azoknak, akik játszanak vele.

Az innovatív ötlet óriási segítség a gyermekek számára, ugyanis a játék során felgyűlt energiát felhasználva órákon keresztül lehet vele világítani. Így a gyermek, aki eddig arra kényszerült, hogy gyertya mellett tanuljon, most a játék során „összefocizott” energiával rendes fénynél tud készülni az iskolára.

Bár a labda jelenleg elsősorban az amerikai kontinensen ismert és nagyjából száz darabot készítenek minden héten, annak érdekében, hogy a termék minél több emberhez eljusson, a SOCCKET gyártói adományokat és fejlesztőket keresnek.