Technika

BMW: A holnap technológiái

Természetesen a bajor autógyártó is halad a korral, miközben új rendszereket próbál ki és épít bele az autóiba.

Immár minden BMW-ben alapfelszereltség

A BMW EfficientDynamics jelentősen csökkenti a fogyasztást és az emissziót,  ugyanakkor fokozza a teljesítményt és a vezetési élményt. Az intelligens energiamenedzsment és könnyűépítés, az optimalizált aerodinamika és a motor hatékonyságát növelő elemek formájában a fenntartható mobilitás már ma alapfelszereltség minden BMW esetében.

Az innováció következő lépcsőit  az olyan meghajtási módok alkotják, mint a BMW ActiveHybrid és a BMW  eDrive koncepció. A BMW i, amely a BMW EfficientDynamics vezérelveit  alkalmazva az elektromos mobilitás területére hozott be új ötleteket, számos,  már létező technológiát is felhasznál.

A hajtóerő, a hatékonyság és a vezetési élmény

A többszörösen díjnyertes benzin- és dízelmotoroknál alkalmazott BMW TwinPower Turbo technológia a BMW EfficientDynamics innovációi közé tartozik. Az erőforrások a legújabb befecskendezési rendszerek, a fokozatmentes teljesítmény-szabályozás és az innovatív turbófeltöltési technológia előnyeit ötvözik.

BMW Blueperformance

A BMW BluePerformance technológia a minimumra csökkenti a dízelmotorok által termelt nitrogén-oxidok (NOx) mennyiségét. A dízelmotorok magas fokú hatékonysága anélkül biztosított, hogy ehhez be kéne avatkozni magába az égési folyamatba. Az opcionális BMW BluePerformance technológiával felszerelt BMW modellek már most teljesítik az EU6 emissziós szabvány előírásait, amely nitrogén-oxidok kibocsátásának csökkentését írja elő, és amelynek betartása a 2015-től forgalomba helyezett járművekre lesz kötelező.

Egy hibrid vezetésének a legintelligensebb és legdinamikusabb módja

A BMW EfficientDynamics technológiákkal a BMW folyamatosan új mércét állít a dinamizmus és a hatékonyság terén. Kitűnő példái ennek a BMW ActiveHybrid modellek, amelyeknek intelligens energiamenedzsment rendszere tökéletesen hangolja össze a belső égésű és az elektromotor működését.

A BMW ActiveHybrid modellek elektromos és belső égésű motorja, amelyeket a nagy teljesítményű lítium-ion akkumulátor lát el energiával, tökéletes harmóniában dolgozik együtt. Az alkotóelemek összjátékát az intelligens hibrid rendszer koordinálja – az eredmény pedig a legmagasabb szintű hatékonyság és dinamizmus. A BMW ActiveHybrid modellek intelligens energiamenedzsmentje egy jövőbe tekintő megközelítést alkalmaz. A rendszer a fedélzeti rendszerek és vezetési helyzet számára optimális működési stratégiát állít fel. A belső égésű és az elektromotor, valamint a lítium ion akkumulátor koordinálásához az energiamenedzsment a navigációs adatokat is felhasználja.

BMW ActiveHybrid 3.

A BMW úttörő szerepben van az iparágon belül: a BMW ActiveHybrid 3 avilág első teljes értékű hibrid járműve a prémium kompakt limuzinok szegmensében. A BMW 3-as Limousine-on alapuló, rendkívüli jármű erőteljes dinamizmusával és kimagasló hatékonyságával nyűgöz le.

BMW ActiveHybrid 5.

A BMW ActiveHybrid 5 inspiráló teljesítménnyel és lenyűgöző erőfelépítéssel dicsekedhet. Mindezt úgy, hogy az intelligens energiamenedzsment maximális hatékonyságot biztosít, az üzemanyag-megtakarítás pedig kétszámjegyű mértékben csökken a nem hibrid technológiájú BMW 5-ös Limousine-hoz képest.

BMW ActiveHybrid 7.

A mérnöki tudomány mesterműve, valamint a csúcsszintű kényelem, az elegáns teljesítménykifejtés és a színtiszta vezetési élmény mintapéldája – ez a BMW ActiveHybrid7. A technológiai fejlesztéseknek köszönhetően a modell mindemellett jövőbe mutató hatékonyságával is lenyűgöz.

Forrás: BMW