Technika

A Volkswagen építi Noé új bárkáját?

A fenntartható fejlődés a Volkswagennél több mint nemes gondolat: küldetés. Az alacsony széndioxid-kibocsátású gépjárművek gyártása ebből a szempontból csak a kezdet.

Eljött a “Think Blue” ideje

Az emberekkel közösen kiaknázni a hatékonysági tartalékokat és tovább csökkenteni a fogyasztást – ez jelenti a következő kihívást a Volkswagen számára. Így a Volkswagen a “Think Blue” koncepcióval az alacsony fogyasztású BlueMotion technológiákon túl is lehetőséget kínál a felelősségteljesebb közlekedésre is.

Tartsuk szem előtt a környezettudatosabb mobilitást – kevesebb beszéddel, több tettel. Nap mint nap. A “Think Blue” jegyében. És ami különösen jó dolog: Ön is partner lehet ebben.

A felelősség  innovatív megoldásokra sarkall

A Volkswagen példája évek óta bizonyítja, hogy a környezetvédelem és az autóipar fejlődése nem zárják ki egymást. A vállalat felelősségteljes szerepének tudatában szériagyártásra érett és ahhoz közelálló technológiák és termékek optimalizálásán dolgozik, hogy a cég hozzájáruljon a széndioxid-kibocsátás és egyéb szennyeződések csökkentéséhez. Környezetbarát innovációit a Volkswagen most egyetlen átfogó márkanév alatt egyesíti: BlueMotionTechnologies – a környezetvédelem záloga. “Hogy megőrizzük azt, ami szívügyünk: a természetet.”

Mi is az a BlueMotionTechnologies?

A BlueMotionTechnologies mindazon termékek és technológiák átfogó márkaneve, amelyek gépjárműveinket már ma hatékonyabbá teszik. Számos egymással együttműködő innováció tartozik ide, például a fékenergia-visszanyerés (rekuperáció), a start-stop rendszer és a NOx kipufogógáz-utókezelés. Mindezek együtt szolgálják azt, hogy egy Volkswagen gazdaságosabb legyen, így végeredményben kevesebb károsanyagot bocsásson ki.

Hogyan ismerhetőek fel ezek a modellek?

Az ügyfelek ezeket a leghatékonyabb Volkswagen modelleket a BlueMotion, a BlueTDI és TSI EcuFuel feliratok, valamint a BlueMotionTechnologies név alapján azonosíthatják. Ráadásul mindezen innovációk alapvető volkswagenes technológiák továbbfejlesztésének eredményei, hiszen a TDI, a TSI és a DSG jelentik a BlueMotionTechnologies alapját.

Az új „utak”

Minden kornak megvannak a maga úttörői. Például a Volkswagen Bogár, mely az emberek egyéni mobilitás iránt mutatkozó alapvető és egyre erősebb igényét elégítette ki. Azóta is következetesen azon dolgoznak a mérnökök, hogy olyan új modelleket fejlesszenek, melyek az elődökhöz képest még hatékonyabbak. Így mindenkor szem előtt tartották a célt: mindenki számára környezetbarát technológiák kifejlesztését.

Védjegyek: TSI, TDI és DSG

Az alapvető Volkswagen technológiák hosszú ideje jövőbemutató példái annak, hogy a környezetvédelem és gazdasági hatékonyság egyszerre megvalósítható. A motorok, mint például a nyomatékos TSI és az erőteljes, dízelrészecske-szűrővel szerelt TDI bizonyítják, hogy a fogyasztásoptimalizálás és a károsanyag-csökkentés nem zárják ki a vezetési élményt. A kettős tengelykapcsolós váltó, a DSG – mely az automata váltó kényelmét a kézi kapcsolású váltó agilitásával, dinamikájával és kiváló fogyasztásával ötvözi – egy újabb lehetőség természeti erőforrásaink megőrzésére. Ebből is látható: “A Volkswagen úgy óvja a környezetet, hogy azt élvezzük.”

Innovációk a gyártástól az újrahasznosításig

Az alaptechnológiák mellett a Volkswagen már jelenleg is olyan innovációk sorát kínálja, melyek intelligens módon kímélik a környezetet. Úgy tartjuk, hogy a hosszú távú mobilitás többet jelent, mint csak a fogyasztás csökkentését. Egy olyan átfogó szemléletet vall a cég, mely a termékeket környezetre ható tulajdonságainak teljes körű fejlesztését célozza – a termeléstől kezdve egészen az újrahasznosításig. Hiszen csak ezeknek az innovatív technológiáknak az együttes alkalmazás kínálja a tényleges megoldást.

Forrás: Volkswagen