Technika

Videón egy új elektromos prototípus – Sim-Cel

A Sim-Lei és a Sim-Wil után pályára gurult a Sim Drive harmadik prototípusa is, mely egy fejlettebb technológiát képvisel.

A Sim Drive már korábban is hallatott magáról. 2011-ben a Sim-Lei, míg 2012-ben a Sim-Wil névre hallgató prototípussal mutatkozott be. A cég új autója, a Sim-Cel a legújabb modellt és trendet képviseli, melynek középpontjában természetesen az elektromos meghajtás és technológia áll. A cél egyértelmű, 2015-ig gyártásba kell lendülnie az autóknak.

Az új elektromos prototípus 0.7g gyorsulást kínál, ami a 4 kerék meghajtásnak köszönhető. A legújabb generációs fejlesztések lehetővé teszik azt, hogy az autó több mint 350 lóerőt adjon le, mely nem kevés… Az autó 4.2 másodperc alatt éri el a 100 kilométer/órát. A végsebesség 180 kilométer/óránál került optimalizálásra.

A Sim-Cel nem a legkönnyebb elektromos modellek egyike. Az autó 1580 kilót nyom, mely a 29.6kWh-ás akkumulátoregységnek is köszönhető. Ennek ellenére az autó impozáns gyorsulási adatokkal rendelkezik. A hivatalos tájékoztatás szerint az autó hatótávolsága 324 kilométer.