Technika

Pirelli: A zöld abroncsok bűvöletében

Természetesen az olyan nagy gumigyártó cégek számára is fontos szempontot jelent a környezetvédelem, mint a Pirelli. Az olasz gyártó nagy hangsúlyt fektet a környezettudatos keverékek kifejlesztésére.

Egy új vállalati filozófia a Pirellinél

1. Csökken a környezeti hatás gyártáskor és az abroncs teljes élettartama alatt.

2. Ez több mint egy szlogen vagy egy szenzációs kijelentés: már megvalósult cél.

3. A „Zöld abroncs” termékek új gumikeverékekből és megújult karkasz szerkezettel készülnek, az eredmény: változatlan biztonság és vezetési élmény száraz és nedves úton, de kisebb környezeti hatás.

A nanotechnológia alkalmazása fokozott hőmérsékleti stabilitást biztosít a gumikeverékeknek, csökken a súrlódás okozta hőveszteség és ennek következtében az üzemanyag fogyasztás és a széndioxid-kibocsátás. Az aromás olajok elhagyásával, melyek potenciális veszélyt jelentenek az emberre és a környezetre nézve, biztonságosabbá vált a gyártás, és csökkent a környezeti hatás is.

A „Zöld abroncs” filozófia a globális környezetvédelmi szempontok figyelembevételén alapul: aromás olajoktól mentes anyagok felhasználása, valamint olyan integrált megoldások alkalmazása az autógyártásban és a munkafolyamatok során, melyek figyelembe veszik a környezetre gyakorolt hatást. Új, környezetkímélőbb abroncsok minden ágazatban: a Cinturato nyári gumiabroncsoktól a téliekig, és a legújabb nagyteljesítményű SUVokhoz gyártott SCORPION VERDE™.

A Cinturato termékcsaládnál alkalmazott „Zöld abroncs” technológia csökkenti az üzemanyag fogyasztást, minimalizálja a környezeti hatást a környezetbarát anyagok felhasználásának köszönhetően, megnöveli az abroncs élettartamát, és csökkenti a zajszintet.

Energy™ Efficient
Csökken az üzemanyag fogyasztás és a széndioxid-kibocsátás. A „Zöld Abroncs” technológia akár 20%-kal alacsonyabb gördülési ellenállást és akár 4%-kal kevesebb üzemanyag fogyasztást eredményez.

Tiszta levegő
Az aromás olajoktól mentes anyagok minimalizálják a környezetszennyezést gyártáskor és az abroncs teljes élettartama alatt.

Nagy futásteljesítmény
A gumiabroncs hosszabb élettartama fokozott biztonsággal és teljesítménnyel párosul. Átlagosan 30%-kal hosszabb élettartam mellett a Cinturató megőrizte az előző termékgenerációk biztonsági és teljesítményjellemzőit. Az abroncs cseréjét elegendő akár egy évvel később végezni.

Alacsony zajszint
Fokozza a vezetési kényelmet, hogy az abroncs már megfelel az EU zajcsökkentésre vonatkozó 2012-es irányelvének. Az előző termékgenerációkhoz képest a Cinturato átlagosan 1 dB-lel kevesebb zajt bocsát ki (ami akár 30%-kal kisebb érzékelhető zajt jelent, fokozott vezetési kényelem mellett)