Technika

A Microsoft önműködő autója

A Microsoft és a Volvo együtt dolgoznak, hogy létrehozzanak egy új automatikus vezetési technológiát, amihez a HoloLens kiterjesztett valóság projectet is felhasználják. Azt mondják, ez egy hosszú távú együttműködés első lépése.

A Microsoft és a Volvo Cars összeállnak, hogy közösen kifejlesszenek egy automata gépjárművezető technológiát és, hogy behozzák az autószalonok bemutatótermébe a HoloLens-et.

A svéd autógyár akkor kezdett érdeklődni a kiterjesztett valóság iránt, amikor a vállalat bemutatta az első önvezető autóját, a Volvo Concept 26-ot, hogy megmutassák, határozottan szeretnének ezzel bővebben is foglalkozni.

A Volvo azt mondta, hogy a HoloLens-et leginkább a bemutatótermekben fogják tudni alkalmazni, mivel ezzel sokkal realisztikusabban tudják bemutatni a vásárlóknak a különböző színű- és tulajdonságú modelleket, mint a ma használt, hagyományos számítógépes megjelenítéssel.

10423343_c801321af65947fc279ec4ecd4a1b91a_wm

A cég azt mondja, hogy egyelőre még csak kísérleteznek a technológiával, de egyértelműen arra törekszenek, hogy a vásárlók használni tudják a HoloLens-et. A Volvo azért szereti a HoloLens-et, mert az ügyfelek így sokkal realisztikusabban tapasztalhatják meg, milyenek az adott modell kulcsfontosságú biztonsági funkciói, például a légzsák, anélkül, hogy ki kéne őket tenni egy olyan élménynek, amin egy törésteszt bábu megy keresztül.

„Nem feltétlenül akarjuk, hogy a vevők keresztülmenjenek ezeken, de ha kívánják, akkor megvan rá a lehetőségük.” – mondta Nina Larsen, a Volvo Cars kereskedelmi marketingigazgatója.

„Egy olyan jövőt képzelünk el, ahol az emberek sokkal jobban megérthetik, hogy hogyan segíthetnek megelőzni egy balesetet az innovációink és fejlesztéseink a biztonság terén, hogy mennyire optimalizáltak a fejlett hajtásláncok, amik képesek különböző körülmények között is helytállni, vagy hogy az új szolgáltatásaink mennyire megkönnyíthetik az ember életét, sőt még időt is spórolhatunk velük.” – jegyezte meg a Volvo egy Q&A-ban.

hololens-review-970-80

A mai HoloLens bemutató „csak a kezdete volt egy hosszantartó együttműködésnek a Volvo és a Microsft között, ami utat nyitott rengeteg új technológia felé”, ideértve az önvezető autókat. Az még nem teljesen tiszta, hogy a Microsoft és a Volvo hogyan fog új technológiákat kifejleszteni, de a Volvo marketingigazgatója azt mondta a CNBC-nek, hogy a két cég együtt szeretne kidolgozni egy tanuló-szoftvert, ami szenzorok segítségével meg tudná állapítani az útviszonyokat és ahhoz alkalmazkodna.

A tesztautók eddig jól teljesítettek, sikeresen tudták tartani a sávot és a sebességet is. A Volvo egyébként ezen a héten mutatja be a Concept 26-ot, a Los Angeles-i Motor Show-n.

Forrás: http://zdnet.com