Technika

Telefonfülkéből Wi-Fi hotspot

New York-ban a rossz időjárás és a folyamatos dugó ellenére jó dolgok is történnek. Ilyen a legújabb fejlesztésük, amelynek köszönhetően 7500 régi telefonfülkéből alakítottak át ingyenes, gyors Wi-Fi hotspot-okat.

Mindegyik Wi-Fi hotspot 150 méteres hatókörben képes internetet sugározni, amely egyébként 1 gigabit/másodperces gyorsaságú. Bár sokan megjegyezték már, hogy a legtöbb ember az okostelefonjainak köszönhetően bármikor képes internetet használni, de a turistáknak ez egy jó alternatíva lesz, mivel gyakran a szolgáltatók nem működnek jól más országokban.

Miután a város jóváhagyta tavaly a kísérleti programot, Mayor de Blasico egy “történelmi” pillanatnak nevezte az új fejlesztést. “A LinkNYC jóváhagyásával, nem csak nagy sebességű internet hozzáférést biztosít New York lakói számára az új technika, de segít átalakítani egy már elavult távbeszélő infrastruktúrát több mint 5 negyedben.”

NYC-Free-WiFi-537x262

A “LinkNYC” terv egyébként egy nyolcéves projekt, amelyben nagyobb cégek is közreműködnek, köztük a Qualcomm Inc., amely több mint 200 millió dollárral járul hozzá a fejlesztésekhez, cserébe a digitális reklámokból származó bevételek feléért.

Természetesen a nagyszabású tervnek megvannak a kritikusai is. Egy telefoncég beperelte a várost egy új monopólium kialakítása miatt, amely miatt a kisebb telefonszolgáltatók nem kapnak lehetőséget a versenyben.

Forrás: inhabitat.com