Technika

Egy mobilalkalmazás, amellyel megelőzhetjük a cukorbetegséget

Manapság mindenki okostelefonnal éli napjait. Azzal kelünk és azzal is fekszünk le. Ám eközben olyan dolgokról feledkezünk meg, mint az egészséges étkezés. Magyarország lakosságának nagyonnagy százaléka túlsúlyos, illetve cukorbeteg. Ám egy új alkalmazásnak köszönhetően megtudhatjuk, hogy amit eszünk, vagy iszunk, mennyi cukrot tartalmaz.

A cukor majdnem minden ételben és italban megtalálható, amelynek nagymértékű fogyasztása súlyos problémákhoz vezethet. Egy angol felmérés szerint az ottani gyerekek háromszor annyi cukrot fogyasztanak, mint az ajánlott mennyiség. Ennek a csökkentésére hoztak létre egy applikációt, amely kimutatja az adott termékre, hogy mennyi cukrot tartalmaz.

Használata nagyon egyszerű: Az ingyenes alkalmazást letöltjük, és a vonalkód beolvasásával máris megtudjuk, mennyi cukrot van az adott ételben, vagy italban. Több, mint 75.000 termék található meg az adatbázisban. Az app ezen kívül tanácsokat is ad, hogyan csökkentsük a cukormennyiséget. Figyelembe véve, hogy a gyerekek korán rászoknak a nagymennyiségű egészségtelen ételekre, és emiatt hamar olyan betegségekkel találkoznak, mint a fogszuvasodás, illetve a 2-es típusú cukorbetegség, az applikáció egy jó megoldás lehet, mert a telefont úgy se tudjuk letenni, de legalább így oda tudunk figyelni a helyes életmódra.

1451896490-d8ef68fee3aabd63e3f6d96abca90b82-600x337

Az alkalamzás linkje: https://itunes.apple.com/gb/app/change4life-sugar-swaps/id1015850256?mt=8

Forrás: http://www.inhabitots.com/