Technika

A lépcsőmászó kerekesszék

A kerekesszékkel élő embereknek mindennapi probléma a lépcsőn való lejövetel, ilyenkor általában segítséget kell kérniük. Azonban az új TopChair-S kerekesszéket úgy tervezték, hogy ez többé ne legyen probléma. Az elektromos tolókocsit az innovációnak köszönhetően bármikor, bárhol le és fel tud menni a lépcsőkön.

A TopChair-S felépítése nem sokban különbözik a klasszikus kerekesszékektől, de egy hernyótalpot kapott, amelynek köszönhetően egyszerűen lehet vele fel vagy lemenni a lépcsőkön. Egy beépített érzékelő miatt a kocsi automatikusan felismeri a lépcsőket és azoknak a magasságát és magának állítja be a szék dőlését, illetve a hernyótalpak sebességét.

topchair-s-5

Minden széknek van egy joystick irányító rendszere, illetve egy LCD kijelző, amelyen a különöböző funkciókat lehet használni. Két 60 Ah-s akkumulátor lehetővé teszik, hogy 35-45 km-t tudjunk utazni vele, akár 9 km/h sebességgel. Két 400 wattos motor hajtja a hernyótalpat, és két 350 wattos motor pedig a kerekeket.

topchair-s-9

További kiegészítőket is lehet a TopChair-S-hez vásárolni. Személyre is szabhatóak az ülések, a kerekek. LED-lámpák felszerelésével este mégjobban látható a kocsi.

Íme egy videó arról, hogy hogyan működik a kerekesszék:

A TopChair-S megrendelhető a cég honlapján mintegy 15.000 euróért.

A TopChair weboldala: http://www.topchair.fr/en/

Forrás: http://gizmag.com