Technika

Google drón? 5G!

A fejlesztés a Project Sunbender nevet kapta, amely eddig szigorúan bizalmas terv volt, de a Google nem titkolja tovább. Már megkezdték az új technológia tesztelését a Virgin Galastic Gateway to Space terminálon, amely a New Mexikóban található a Spaceport America-nál.

solara50

A drónok milliméteres hullámokat fognak használni az adatok továbbítására, mert úgy gondolják a fejlesztők, hogy akár 40-szer gyorsabb lehet, mint az LTE (más néven 4G). De természetesen nincsen tökéletes ötlet, mindennek meg van a saját hátránya. A milliméteres hullámok átvitele egy rövid távolság után elmosódnak, így az internet elterjesztése egy nagyobb téren már elég nagy kihívás lesz a fejlesztőcsapat számára.

A Project Sunbender legnagyobb feladata így az, hogy leküzdjék a milliméteres hullámú közvetítés szóródását, elmosódását és összpontosítsák őket. Szeretnék bebizonyítani, hogy az 5G jobb, mint az LTE, de ehhez még sokat kell dolgozniuk. A főbb területek ahol sugározni szeretnék a harmadik világ országai, ugyanis ezekben az országokban nehéz kiépíteni vezetékes kapcsolatokat, illetve bármilyen rendszert.