Technika

Ezek a lámpák segítenek a növény nevelésében, akár még egy teljesen sötét szobában is

A Mygdal Plantlamp lehetővé teszi, hogy bárhol, bármilyen növényt termessz, függetlenül attól, hogy mennyi természetes fény jut be a szobába. Akár egy régi irodai szekrénybe, pincébe is berakhatod, ugyanis a lámpa helyettesíti a fényt. Olyan világítást generál, amely minden növény számára hasznos, így nem kell félni attól, hogy nem jutnak elég fényhez.

Egy német tervező csapat a We Love Eames, amelynek tagjai Emilia Lucht és Arne Sebrantke, egy olyan lámpát képzeltek el, amely lehetővé teszi az embereknek, hogy bárhova növényt tegyenek. Úgy érezték, hogy az emberek mivel nagy mennyiségben városba költöznek, nem találkoznak elég növényzettel a környezetükben. Erre találták ki a megoldást, mely nem más mint a Mygdal Plantlamp.

Mygdal-Plantlamp-Process-1020x610

A kreatív lámpák LED-es világítást használnak a napfény helyett. Ami még durvábbnak hangzik, az az, hogy a növények nem igényelnek locsolást a növekedéshez a tervezők szerint. Azt mondták, hogy létrehoztak egy teljesen “önfenntartó ökoszisztémát.” A lámpáknak köszönhetően a fotoszintézis megindul, így a tulajdonosoknak soha nem kell locsolni a növényeket, vagy bármilyen módon közbe szólnia a folyamatokba.

Mygdal-Plantlamp-1020x610

A We Love Eames két stílusban tervezett: az egyik, hogy mennyezetről lógnak a növények, a másik egy asztalra tehető búra.

Mygdal-Plantlamp-Process-1020x610

Az ötletet Charles és Ray Eames, 20. századi építészek, művészek és bútortervezők ihlették. A We Love Eames az ő munkásságuk alapján tervezte meg a dizájnt, ami a finomság, ergonómia és a részletesség ötvözése.

Mygdal-Plantlamp-Hanging-1020x610

Egyenlőre nincs információ arról, hogy mikor lesz vásárolható, de az biztos, hogy ez egy ígéretes fejlődés valamennyi növényimádó városlakónak.

Mygdal-Plantlamp-Glass-1020x610

Mygdal-Plantlamp-Design-Sketches-1020x610

Forrás: http://inhabitat.com