Technika

Az IKEA virtuális valósága

Előfordult már önökkel, hogy bútorvásárláskor szerették volna látni, hogy hogyan passzol a szobába egy fotel vagy kanapé? A technika fejlődésének köszönhetően mostantól ez is lehetséges lesz, ugyanis az IKEA nemrég kiadott egy VR (Virtuális Valóság) alkalmazást, amely lehetővé teszi a felhasználók számára, hogy megvizsgálják az adott szobát egy teljesen új módon. Az IKEA VR Experience kísérleti célja, hogy teszteljék a vásárlókat, hogy hogyan reagálnak a virtuális valóságra.

Az új alkalmazás elérhető a Steamen, a népszerű videojáték-platformon/piacon. Egy HTC Vive VR headseten keresztül jeleníti meg egyelőre 3 potenciális konyhamintát. A felhasználók felfedezhetik a különböző konyhai elrendezéseket, minden nézőpontból megtekinthetik a részleteket (színek, fiókok). Az app egy francia cég, az Allegorithmic közreműködésével jött lére.

ikea-vr-kitchen-02-1020x610

Jelenleg még nem szabhat személyre saját összeállítást, de ha az app jól működik, biztosan bevezetik ezt a funkciót is. Jesper Brodin, az IKEA ügyvezető igazgatója egy friss sajtóközleményben azt magyarázta: “A virtuális valóság gyorsan fejlődik, és 5-10 év múlva szerves része lesz az emberek életének. Úgy gondoljuk, hogy a VR jelentős szerepet fog játszani a jövőben az ügyfelek meggyőzésére. Ezért szeretnénk támogatni a VR-t, mint funkciót.”

ikea-vr-kitchen-03-1020x610

A legtöbben valószínűleg még nem rendelkezünk VR headsettel az otthonunkban, de ha te azok közt vagy akinek tulajdonában van egy ilyen eszköz, akkor az IKEA szívesen várja a visszajelzést. Martin Enthed, Az IKEA IT menedzsere azt mondta, hogy “Úgy látjuk, az IKEA VR Experience egy jó lehetőség arra, hogy közösen hozzunk létre valamit, a világ minden tájáról.” Ha van VR eszköze és a Windows 7 újabb verziója fut a gépén, akkor itt érhető el az app. A teszt 2016 augusztusáig tart.

 

Forrás: http://inhabitat.com