Technika

OLO – egy 3D-s nyomtató, amelyet az okostelefonod segítségvel használhatsz

A 3D nyomtatók sokkal gyakoribbak már, mint néhány évvel ezelőtt voltak, de valószínűleg a legtöbb család tulajdonában még mindig nincs ilyen eszköz. Az OLO-nak pont ez a küldetése, hogy ezen változtassanak. Az alapítók, Filippo Moroni és Pietro Gabriele úgy vélik, hogy a 3D nyomtatóknak mindenki számára elérhetőnek kéne lenniük, így kialakítottak egyet, amelyet az okostelefonjaink segítségével üzemelhetünk.

Az egyszerűség vezérli az OLO-t. A fejlesztők biztosak akartak lenni abban, hogy azok is könnyen vezérelhessék az OLO-t, akik még sosem láttak vagy használtak 3D-s nyomtatót. A folyamat azzal kezdődik, hogy a felhasználó kiválasztja, hogy mit szeretne kinyomtatni, majd a telefonját repülő üzemmódba kapcsolja és a nyomtató alsó felét a telefonra helyezi.

OLO-3D-Printer-Mobile-Phone-1020x610

Az egész nyomtató 0,77 kg, 17x11x14 cm a mérete. A 3D nyomtató természetesen nem lesz képes kinyomtatni egy új autót, de kisebb tárgyak elkészítésére tökéletes.

OLO-3D-Printer-Resins-1020x610

A nyomtatás nem egy pillanatnyi folyamat – függ az okostelefon fényerejétől. Például, egy 2,5 centi magas tárgyat majdnem 2 órán keresztül nyomtat ki az OLO, egy iPhone 6 segítségével. Az eszköz négy AA elemmel működik.

OLO-3D-Printer-Dinosaur-1020x610

Az OLO iOS, Android és Windows segítségével működik. A felhasználók választhatnak az előre betáplált objektumok közül, vagy használhatják a 3D tervezési funkciót, illetve be is olvashatnak egy tárgyat a kamera segítségével.

OLO-3D-Printer-Full-Width-1020x397

Az OLO 99 dollárba kerül. A csapat jelenleg a Kickstarter oldalon gyűjti a támogatásokat. 80.000 dollár volt a cél, de már 2 millió dollár felett tartanak.

Forrás: http://kickstarter.com