Technika

PodRide – egy kerékpár, amely egy autóban van

A PodRide egy kerékpár négy kerékkel, vízálló külsővel és úgy néz ki majdnem, mint egy igazi autó. Elég keskeny ahhoz, hogy bicikliutakon közlekedjen, de olyan magas, mint egy rendes autó, így Kjellman szerint biztonságos a sima utakon is vezetni. A videóban látható, hogy könnyedén megy hóban és jégen is. Ez a szöges gumiknak illetve a fűthető szélvédőnek köszönhető. Egy vonóhorog is található rajta, ha esetleg extra dolgokat kellene cipelni.

A PodRide egy elektromos motorral is fel van szerelve, ami akár a 27 km/h sebességet is elérheti. Egyelőre 60 km-t tud megtenni.

PodRide-1020x610

“Minden nap vezettem munkába menet és bebizonyította, hogy nagyon praktikus, strapabíró és kényelmes kis autó.” – mondta Kjellman.

PodRide-Body-1020x610

Kjellman ezen kívül egy Indiegogo kampányt is indított, mivel ötlete elterjedt, így az emberek támogatások segítségével részesülhetnek a PodRides élményében. 22 nappal a kampány vége előtt, már összegyűlt a 94 százaléka a tervezett 30.000 dollárnak.

PodRide-Snowy-Roads-1020x610

“A kerékpár-autók praktikusak és jót tesznek az egészségnek, ráadásul még alacsony összegből is elkészíthető, jó a környezetnek és élvezet vezetni. Nem ígényelnek nagyon fejlett technológiát és működtetése sem egy vagyon.” – fejtette ki Kjellman.