Technika

Mi lenne, ha a virágod segítségével töltenéd fel a telefonod?

Egy Barcelonában alapult startup, a Bioo Team szeretne egy egészen különleges módszert mutatni az embereknek. Céljuk, hogy egy közönséges ember kihasználhassa a fotoszintézis erejét. A Bioo a világ első olyan növénytartója, amely képest feltölteni az elektromos eszközeinket. A cég Indiegogo kampánya már most háromszor annyi pénzt kapott, mint az alapvető cél volt, pedig még egy hónap hátra van.

A Bioo egy olyan megoldás az alternatív energia felhasználására, amely amennyire praktikus, annyira inspiráló is. A high-tech virágkaspó nem éppen olcsó, 135 dollárba kerül. A koncepció nagyon egyszerű, úgy néz ki mint egy egyszerű virágtartó, de akkora hely van benne, hogy majdnem minden növényt el lehet ültetni. Az USB port egy kőnek van álcázva, így az esztétika is megmaradt.

Bioo-planter-pot-1020x610

Bioo-planter-charger

A Bioo olyan okos, mint a telefon amit rádugunk tölteni. Az alsó részében található meg a mágikus technika, ahol az áram létrejön. A videóban nagyon részletesen elmagyarázzák lépésről-lépésre, hogy milyen komponensek, hogyan működnek. Az eredmény pedig nem más, mint egy hordozható, önfenntartó áramforrás, amely bármilyen otthoni dekorációba beilleszkedik.

Ha érdekel, hogy a cég kampánya hogyan fejlődik tovább, ezen a linken követni tudod.

 

 

 

Forrás: http://indiegogo.com