Technika

A Chrysler és a Google összeállt, hogy elkészítsenek egy önvezető egyterűt

100 Chrysler Pacifica Hybrid autóval fogják tesztelni a Google rendszerét, amely több, mint kétszerese a Google saját önvezető flottájának. A Google integrálja majd a szenzorokat és a számítógépeket, hogy a hibrid majd könnyen navigáljon az utakon. A teszteket Kaliforniában egy privát tesztpályán fogják végezni, mielőtt a közutakra is kivinnék őket.

Nem ez az első alkalom, hogy a Google egy meglévő jármű segítségével tesztelte az innovatív technológiáját. A Toyota és a Lexus segítségét is kérte már, de ez lesz az első nagyobb volumenű próbatételük.

2017-Chrysler-Pacifica-MPG-1020x610

“Az FCA egy fürge és tapasztalt mérnöki csapat, akik biztosan maximális teljesítményt nyújtanak és a lehető legjobb fejlesztéseket hozzák létre a Chrysler Pacifica Hibryd és a Google technológiájával.” – mondta John Krafcik, a Google Self-Driving Car Projekt vezérigazgatója. “A lehetőségnek köszönhetően, hogy szorosan együttműködhetünk az FCA mérnökeivel rendkívül felgyorsítja az erőfeszítéseinket. Célunk az, hogy az önvezető autók biztonságosabbá tegyék az utazást és segítséget nyújtsanak azoknak, akik nem biztosak vezetési képességeikben.”