Technika

PlantNet – az app, amivel felismerheted az összes növényt

Szinte biztosra mondhatjuk, hogy nincs a Földön egy olyan ember sem, aki a több, mint 400.000 növény fajtájának a nevét és tulajdonságát kívülről tudná. A hétköznapi emberek főként nem. Ha növelni szeretnéd tudásodat, itt egy tökéletes app hozzá, amely olyan, mint a Shazam a zenében. A PlantNet egy olyan alkalmazás, mely összegyűjti az adatokat/képeket a növényekről egy közösségi hálózat segítségével. Androidra és iPhone-ra egyaránt elérhető.

Mint említettük az alkalmazás adatokat gyűjt össze a a felhasználók által használt szociális hálón. A PlantNet-et négy francia kutatót szervezet hozta létre: a Cirad, az Ira, az Inria/IRD és a Tela Botanica Network. Már most képest felismerni több, mint 4100 növényt, amelyek Franciaországban találhatóak meg. A felhasználók járulnak hozzá, hogy növekedjen az adatbázis, így a sokszínűség jellemzi az applikációt. Minél több felhasználó, annál több ország. Minél több ország, annál több fajta növényzet.

Az alkalmazás pozitívuma, hogy kirándulás során bármikor megtudhatjuk egy növényről, hogy az egészséges-e, vagy veszélyes-e számunkra. Meg van a lehetőség, hogy különleges dolgokat találjon az ember.

plantnet-759x500-590x389

Forrás: http://greenlaunches.com