Technika

6 ötletes kiegészítő bicikliseknek

A kerékpározásnak számtalan előnye van: nem szennyezi a környezetet, kitűnő kondiban tartja az embert, és könnyedén lavírozhatnak a biciklisek a forgalomban. Azonban számtalan nehézséggel is meg kell küzdenie azoknak, akik ezt a kétkerekű megoldást választják. Szerencsére egy csomó cég igyekszik ezeket a gondokat enyhíteni új termékekkel és technológiákkal, hogy mindenki káromkodás nélkül juthasson el oda, ahová igyekszik. Össze is szedtünk hat olyan terméket, ami segítheti a kerékpárosokat, vagy feldobják bicajunk külsejét. Vágjunk is bele.

  1. Öntöltő vizespalack

Mi sem aktuálisabb, mint a nagy nyári meleg. Ilyenkor a bicikli pokoli is lehet, főleg ha víz nélkül maradunk. A Fontus ezt a problémát oldja meg egy önmagát megtöltő vizes üveggel. A rendszer egy kétkamrás hűtőn keresztül vezeti a levegőt, amiből a víz nemes egyszerűséggel kicsapódik, majd egy szűrőn át a palackba juttatja ezt. Nagyjából fél liter vizet képes kiszűrni a levegőből a szerkentyű, egy órás folyamatos biciklizés alatt. Ezek után egy biciklis sem maradhat szomjas.

waterbottle

  1. EVELO Omni Wheel

Az EVELO Omni Wheel fél óra alatt átalakítja a kerékpárodat egy elektromos biciklivé. Egy szervizes nagyjából ennyi idő alatt tudja kicserélni az első kereket az EVELO kerekére, ami az összes standard bicikli vázba berakható. Az akkumulátor, minden elektronika, sőt a motor is a kerékbe van építve. Ezen kívül egy plusz pedál kap még helyet kétkerekűdön, amivel a sebességet szabályozhatod, valamint ebbe van építve az a jeladó, ami minden adatot feltölt az utazásodról egy szerverre, amit otthon kényelmesen kielemezhetsz. A szerkezet kb. fele annyiba kerül, mint egy elektromos bicikli, és mindig ott van a lehetőség, hogy visszatérj a gyökerekhez.

e-bike

  1. Buca Boot vízhatlan csomagtartó

A Buca Boot-ot annak találták ki, aki szokott néha szállítani egy-két apróságot a kerékpáron. Ezt a dobozkát csak kulccsal lehet kinyitni, sőt a bicikliről eltávolítani is. Alapból sem kevés a hely, de ezt tovább bővíthetjük, ahogy csak szeretnénk. És, ahogy az olvasható volt korábban is, az egész vízálló, szóval a legnagyobb nyári zápor alatt sem ázik el a szendvics, vagy féltve őrzött mobilunk.

trunk

  1. A magát felfújó belső

A név önmagáért beszél. Ints búcsút azoknak az időknek, amikor túlpumpáltad a kereket, ezért félre kellett állnod, hogy eressz belőle egy kis levegőt. A PumpTire szerkezete aközben pumpálja magát, miközben mi megyünk. Amint az útviszonyoknak megfelelő keménységű a kerék, a rendszer kikapcsol, és csak akkor indul újra, ha laposnak érzi a kerekt.

self-pump

  1. Bike Lift&Carry vállpánt

Emeleten laksz és rossz a lift? A biciklisek rémálma, amikor a letekert kilométerek után még a lépcsőn is fel kell hurcolni a járművet. Ezt könnyíti meg számunkra a Bike Lift&Carry. Ez a vállpánt a nyereg alá szerelhető fel, és akár egy biztonsági öv előhúzható a tartójából. A karabinerek segítségével könnyedén rögzíthetjük a kormánynál, így biciklink egy divatos oldaltáskává alakítható, pillanatok alatt. Na jó, nem, viszont határozottan könnyeben tudunk vele felmenni a lépcsőn.

carry

  1. Csináld-magad bambusz sárvédő

Akár 30 perc alatt felteheted saját magad a Bamboobee, Mandy Fender névre keresztelt sárhányóját a biciklidre, mindenféle speciális segédeszköz nélkül. A sárhányó úgy van kialakítva, hogy bármilyen formájúra alakítható, így akár több biciklin is lehet őket használni. Ráadásul az alapanyagul szolgáló bambusz nem csak környezetkímélő, könnyű és vízálló, de kerékpárunk külsejét is fel tudja dobni.

bamboo

Forrás: http://inhabitat.com/