Technika

Itt a Vodafone első 5G tesztje

A Huawei és a Vodafone végrehajtotta a világ első, kültéri 5G tesztjét. Az elért maximális adatátviteli sebesség 20Gb volt másodpercenként. A technológia jól tud jönni a különböző kiterjesztett valóság, VR, és okos autó applikációkhoz.

A tesztet az egyesült királyságbeli Newbury-ben hajtották végre. A maximális adatátvitel másodpercenként 20Gb volt másodpercenként, ha egy felhasználó volt a hálózaton és 10Gb, amikor több. Ezt a Huawei jelentette be. “A jövőben is tervezzük a Vodafone-nal való együttműködést, hiszen ez még csupán a kezdet. Együtt sokkal többet tudunk elérni az 5G területén.” – közölte a Huawei. Azt is hozzátették, hogy a teszt a 6GHZ feletti spektrum és az 5G mobilhálózat közötti kapcsolatáról szóló tanulmány része.

5g3

Áprilisban nyitották meg azt a laboratóriumot Newbury-ben, ahol a kísérletek és tesztek jelenleg is zajlanak. Itt akarják tovább fejleszteni a Dolgok Internete (Internet of Things – IoT) technológiát is. A kínai vállalat elmondása szerint ez a labor egyike annak a hétnek, amik hasonló céllal fognak még épülni, szerte a bolygón.

Forrás: http://www.zdnet.com/