Technika

Hogyan védi környezetünket az iPhone 7?

Hányszor fordult elő velünk, hogy esőben annyira eláztunk, hogy telefonunk sem bírta ki az utat. Vagy hányszor löktek be valakit a medencébe úgy, hogy kezében volt a telefonja. Az adatok alapján rengetegszer. Minden évben 60 millió tonna elektronikus "szemét" végzi szeméttelepeken, és ennek egy jelentős részét a víz miatt tönkrement készülékek adják. De hogy is jön ez az egész az új iPhone-hoz?

Tegnap San Francisco-ban bemutatták az új iPhone 7-et és az Apple Watch második szériáját, amikről rengeteg minden technikai érdekességet és innovációt el lehet mondani, de talán a legfontosabb a természet szempontjából, hogy mindkét készülék teljes mértékben víz- és porálló. Ez azért egy hatalmas lépés az Apple-től, mert így a “feleslegesen” kidobott iPhone-ok száma jelentősen csökkenni fog, ezáltal remélhetőleg az elektronikus szemét mértéke is csökken.

phone2

Jeff Williams, az Apple ügyvezetője beszélt az Apple Watch új szériájáról. Elmondása szerint az órát “teljesen újradolgozták”, és ugyan az első szériás Apple Watch cseppálló volt, az új okosórák már úszás-biztosak, így úszás, szörfözés, vagy medencés bulik közben is lehet majd használni.

phone5

phone3

Williams elmondása szerint a hangszórók voltak készülékek kritikus pontjai, ugyanis ezeket volt a legnehezebb lezárni a víz elől. Azonban a konferencián elmondták, a hangszórókat is átalakították, így azok képesek “kiüríteni a vizet magukból”. Ráadásul biztosították az embereket, hogy nem csak egy-két úszás alkalmával lehet majd az órát hordani, hanem ezt kifejezetten úgy tervezték, hogy a napi rendszerességgel úszók is hordhassák sportolás közben.

phone4

phone6

Forrás: http://inhabitat.com/