Technika

Lucy bevilágítja a lakást

2016.09.15. - 15:00  |  Nincs hozzászólás

A kevés napsütés számtalan problémát idézhet elő. Csökken szervezetünkben a D-vitamin képződés és felléphet az úgynevezett szezonális affektív zavar, ami egy szép kifejezés a téli depresszióra. Ezt elkerülendő, Diva Tommei megalapította a Solencia nevű vállalkozást, ami jelenleg közösségi finanszírozási kampányt indított az Indiegogo-n a Lucy-ra.

A Lucy névre keresztelt szerkezet napenergiával működik, és egy természetes világító rendszer. Leköveti a Nap mozgását, amit tükrök segítségével szétszór a lakásban, így világítva be a szoba legsötétebb sarkait is. A Solencia szerint életünk 90%-át beltérben töltjük, ezáltal kimaradunk a napsütés adta előnyökből. Ezt főleg azok tapasztalhatták már meg, akik szokatlanul letörtek a téli hónapok alatt. A Lucy megkönnyíti ezeknek az embereknek az életét ebben az időszakban, mindezt egy tükör segítségével, ami nap közben követi a Napot és a fényét betükrözi a szobába. A Lucy-t kint is és bent is elhelyezhetjük, valamint könnyedén áttehetjük egy másik helyre, ha szeretnénk.

lucy5

A Lucy remek megoldás az energiafogyasztás csökkentésére is. A sötét szobákat - főleg télen - még napközben is lámpákkal világítjuk be, a Lucy ezt is orvosolhatja. A kis készülék teljes mértékben napenergiával működik, nincsenek kábelei. A vásárlónak is csupán egyszer kell majd bekapcsolnia a szerkezetet, amikor kiveszi a dobozból. A tervezők követték az olasz formatervezés íratlan szabályait, így a Lucy nem lóg ki a szobából, mi több, hozzáad annak szépségéhez.

lucy3

A Solencia két napja indította el az Indiegogo kampányát, ami már most háromszor annyi pénzt szedett össze, mint a kitűzött cél, ennek ellenére az early bird termék még elérhető. A kampány befejeztével a Lucy 300 dollárba fog kerülni (kb. 82.000 Ft), ám most egy 200 dolláros támogatással (55.000 Ft) lecsaphatunk egyre a 200, külön a támogatóknak készült darabok közül. Akit nem győzött meg Lucy, annak itt egy videó, hogy mennyire is képes a kis gömb.

Forrás: http://inhabitat.com/

Rovat további cikkei

Látványos kép készült a Jupiter viharairól

Látványos kép készült a Jupiter viharairól a NASA Juno nevű űrszondája...

2019.03.24. - 19:44 tovább »

Károsodott idegsejteket javítottak ki két állatkísérletben

Károsodott idegsejteket javítottak ki egerekben amerikai és kanadai...

2019.02.19. - 10:07 tovább »

IBM kutatás: a magyarok megbíznak a mesterséges intelligenciában

Tíz emberből kilenc már hallott a mesterséges intelligenciáról (MI)...

2018.12.17. - 14:49 tovább »

Friss cikkek

Heti két óra a természetben a jó egészség elengedhetetlen feltétele

Heti két óra eltöltése a természetben jelentősen növeli az egészséget,...

2019.06.15. - 12:00 tovább »

Kevesebb repülésre biztatnak svéd kutatók

Kevesebb repülésre biztatják a turistákat svéd kutatók, akiknek - most...

2019.05.27. - 07:15 tovább »

Jelentősen megnőtt a nyílt óceánban lévő műanyaghulladék mennyisége...

Jelentősen megnőtt a nyílt óceánban lévő műanyaghulladék mennyisége...

2019.04.18. - 10:11 tovább »