Technika

A Yamaha dizájnos, és hasznos újdonsága

A hordozható akkumulátor már nem annyira menő, mint egykor volt. Legalább is a Yamaha háza táján már biztosan lenézik azt, aki csak bedugja a konnektorba az akkumulátort és addig valami mást csinál. Az egyik dizájnerük valami egészen egyedivel állt elő, és a dolog pikantériája, hogy az egész koncepció nem olyan mondvacsinált, hanem tényleg látszik mögötte a gondos tervezés.

Rendkívül innovatív ez az új bicikli-töltőállomás-akkumulátor együttes. A videó szinte magáért beszél, de azért kiemeljük a legfontosabbakat.

Mint látható, a Yamaha készített egy rendkívül jól kinéző kerékpárt, amiben helyet kapott egy kis panel is, amin állíthatjuk a kerékpár gyorsaságát. Szóval ez csak egy szép külsejű elektromos bicikli? Nem egészen, hiszen a bicikli akkumulátora egy kis tasakban kapott helyet, ami ezáltal könnyen levehető. Szinte bármit rádughatunk, a hangfaltól a lámpáig gyakorlatilag mindent. És persze a videó elején látható, hogy mi is a legjobb az egészben: az akkumulátor töltése. Aki azt hitte, hogy csak bedugjuk egy konnektorba és feltölt magától, az rosszul gondolta. A kerékpár egy dokkolóra feltolva szobabiciklivé alakítható, ami a mi energiánkkal tölti fel az aksit.

 

Forrás: http://www.yankodesign.com/