Technika

A 10 legjobb drón fotó 2016-ból

Elképesztő iramban fejlődik a technika, ha egy picit tovább tartjuk csukva a szemünket egy pislogás alkalmával, egy teljesen új világban találhatjuk magunkat. Ráadásul, ami a legszebb az egészben, hogy az élet legkülönbözőbb aspektusaiban is megtalálható ez a fejlődés, legyen az a környezet védelme, vagy akár egy kevésbé komolyabb dolog, a fényképezés.

Nem vitás, a mai okos telefonokkal szinte bárki, bárhol készíthet képet. Nem hiába mondják a mai fiatalokra, hogy ők az eddigi legdokumentáltabb generáció, hiszen bárhol járnak képeket készítenek a világról, magukról. Azonban egy másik technikai újítás is bekerült a fényképezés varázslatos világába, ez pedig a drónok, már-már elengedhetetlen szerepe. A SkyPixel a drón-fényképészek és videósok társasága, és évről évre egy fotóversennyel ünneplik meg a drónok jelenlétét az iparban. A kínai dróngyártó, a DJI 10. évfordulója alkalmából is rendeztek egy versenyt, a több ezer beküldött kép közül az alábbiakat választotta ki a verseny zsűrije.

Ugyan csak 2014 óta létezik hivatalosan a SkyPixel, mégis az elmúlt két évben több millió felhasználót valamint számtalan amatőr és profi drón-fotós vonzott magához. A tavalyi fotó versenyre 11.000 ember jelentkezett, több, mint 146 országból. A jelenlegi verseny még továbbra is folyik, de a SkyPixel már most kiválasztotta az eddig beküldöttek közül a 10 legjobbat. Íme a képek, amik eddig elvarázsolták a zsűrit:

10. Abbas Ragestar fotója

dron1

9. Thomas Walczak fotója

dron2

8. Jeff fotója

dron3

7. Atle Goutbeek fotója

dron4

6. Eddie Oosthuizen fotója

dron5

5. Salim Madjd fotója

dron6

4. ismeretlen fotós

dron7

3. Manish Mamtami fotója

dron8

2. Dirkie Heydenrych fotója

dron9

1. Calin Stan fotója

dron10

Forrás: http://newatlas.com/