Technika

Megvan a Chevrolet Bolt otthoni töltője

A General Motors bejelentette, hogy a hamarosan érkező, teljesen elektromos Chevrolet Bolt hivatalos otthoni töltője az AeroVironment által készített EVSE-RS lesz. A töltő ötször kevesebb töltési időt ígér, mintha normál otthoni töltőről töltenénk az autót.

A kaliforniai AeroVironment pilóta nélküli repülőszerkezeteket és töltőket gyárt elektromos járművekhez. Korábban a Nissan-nal is együtt dolgoztak, hogy szintén egy otthoni töltőt csináljanak a Nissan Leaf EV-hez. Az új EVSE-RS hivatalos General motors tartozék lesz, így a vásárló hivatalos Chevrolet márkaszervizekből vagy autószalonokból is berendelhetik maguknak.

A 32 amperes töltő ötször gyorsabban tölti fel a Boltot, mint a szokványos otthoni töltő, ami egyébként 9 órát vesz igénybe. Így viszont alig 2 óra alatt feltölthetjük az autót. A töltő egyébként kül- és beltéren is használható, így azok sincsenek bajban, akiknek esetleg nincs garázsuk.

bolt1

“Szeretnénk hozzájárulni ahhoz, hogy az elektromos autók birtoklása ne járjon kényelmetlenségekkel. Erre a legjobb módszer, amit nyújtani tudunk a rengeteg, remek minőségű otthoni töltő, amivel sokkal hatékonyabban és egyszerűbben lehet feltölteni az autókat.” – mondta Ken Karklin, az AeroVironment alelnöke.

A Chevrolet Bolt-ot egyébként januárban jelentették be, és már vannak pontos adataink is az autóról. A legfontosabb mind közül, hogy mennyit lesz képes egyetlen töltéssel menni. Az autó hatótávolsága 383 km, ami sokak szerint “Tesla-gyilkos”, hiszen köröket ver a rivális 346 kilométeres hatótávjára. Valamint a Tesla-val ellentétben a Bolt akár még idén piacra kerülhet.

Forrás: https://www.avinc.com/