Technika

Ez a router mindenkinek kelleni fog

Amíg csak a telefonjaink okosodtak még viszonylag könnyedén tudtunk alkalmazkodni az újításokhoz, azonban amint elkezdett okosodni a hűtőszekrény, a mosógép, a kapucsengő jó páran elvesztették a fejüket az okos kütyük rengetegében. Akik tudták követni a fejlődést, és szemezgettek az okosotthonok koncepciójával is, azoknak feltűnhetett, hogy a legnagyobb problémát ezekkel kapcsolatban, az internetről beáramló vírusok okozzák.

Már a telefonnál is elég aggasztó, hogy aki rendelkezik a szükséges tudással, szinte másodpercek alatt ellophatja a telefonunkban tárolt személyes adatokat. Persze már jobbnál jobb védelmi rendszerekkel rendelkeznek készülékeink, de ez az okosotthonokról nem feltétlenül mondható el, ami főleg annak fényében jelent gondot, hogy ott minden, a házban lévő készülék rá van kötve egy rendszerre, és ezáltal az internetre. A Norton Security vírusirtóit készítő Symantec azonban bemutatott egy olyan routert, ami megoldás lehet a problémára.

norton5

A Norton Core névre hallgató router minden, a WiFi-re kapcsolódó eszköznek védelmet biztosítana, nem csak a telefonoknak és számítógépeknek, mint a telepíthető vírusirtó szoftverek. A Norton Core már a routernél megfogna minden beáramló vírust, így a készülékeink fokozott biztonságban lennének, hiszen nem kell egy vírusirtó, ami beazonosítja a kártevőt és kiiktatja, mert nincs is semmi, ami eljuthatna a gépre.

norton1

A modern külsővel rendelkező gömb rengeteg megoldást használva igyekszik gátat szabni a hackereknek, hogy kémprogramokkal vagy vírusokkal szórják tele otthonunkat. Ha a Core bármi szokatlant észlel, azonnal jelzi a felhasználónak. Persze a rendszer soha nem lehet tökéletes, a kiberbűnözők ugyanis gyakran a vírusirtók előtt járnak egy lépéssel, viszont a Norton Core képes egy megfertőzött eszközt karanténba zárni, így a fenyegető vírus nem képes elterjedni a hálózaton.

norton4

Mobilalkalmazást is kapunk a router mellé, ami számtalan szempontból hasznos lehet. Egyrészt pontosan látjuk mik csatlakoznak a hálózatra, másrészt értesítéseket kapunk arról, mit blokkolt a rendszer, sőt még azt is meghatározhatjuk, hogy a különböző csatlakoztatott eszközök milyen mértékben használhatják a hálózatot. Így a szülők könnyedén tudják szabályozni, hogy gyermekük mikor internetezhet.

norton2

A Norton Core egy rendkívül hasznos kis kütyü, megkönnyítheti az életünket, főleg ha lakásunkban megszaporodtak az internetre csatlakozó, okos eszközök. Hatótávolsága igen nagy, 280-tól 470 négyzetméterig terjed, max sávszélessége 2,5 gigabit/s. A készülék az Egyesült Államokban már előrendelhető, 280 dolláros áron.

Forrás: https://www.cnet.com/