Technika

Lebegő hangszóró az LG-től

Biztos sokan gondolják magukban, hogy mi ez az ökörség. Egy hangszórónak nem kell lebegnie. Ez tény és való, azonban azt el kell ismernünk, hogy a lebegő cuccokban van valami egészen futurisztikus és egy csipetnyi luxus. Nincs ez másként az LG új hangszórójával sem, amit a CES 2017-en mutattak be először.

Sok tervező esett már neki, hogy egy Jetson családba illő lebegő hangszórót alkosson. Sokan sikerrel is jártak, de nem véletlen, hogy ezek nem rengették meg az elektronika piacát gyökeresen. Lényegében eddig az összes kísérlet csapnivaló hangot tudott csak biztosítani, így sajnos a hangszórónak inkább a lebegés volt a fő funkciója, mintsem az, hogy hangot szórjon.

lg1

Az LG viszont úgy néz ki elérte azt, amit előtte még senki. A Lebegő Hordozható Hangszóró (PJ9) egy remek kis kütyü. A hangszóró a töltőállomás felett kezd el lebegni, ha bekapcsoljuk, és amint kezd merülni az akkumulátor, visszaereszkedik rá, hogy feltöltse magát. A hangszóró akkumulátora közel 10 órát bír ki egy töltéssel, és 360°-ban ad ki hangot, meglehetősen jó minőségben.

lg3

A dokkolóban helyet kapott egy mélynyomó is, így a basszusra nem lehet panaszunk. Persze a lebegő részt – magát a hangszórót – bármikor felkaphatjuk és magunkkal vihetjük a konyhába vagy a kertbe. Ilyenkor ugyan elvész a mélynyomó ereje, de még így is remek hangzást biztosít a hangszóró. Ahogy az LG korábbi hordozható hangszórói, ez is vízálló, szóval akkor sem kell aggódnunk ha éppen a kertben élvezzük a zenét és elkezd eredni az eső.

lg2

A hangszóróra egyszerre két eszközt is csatlakoztathatunk Bluetooth-szal, ami azt jelenti, hogy nem kell újra párosítanunk a telefonunkat, ha előtte mondjuk a laptopunkról játszottunk zenét, vagy átengedtük másnak a “keverőpultot”.

Persze a kérdés továbbra is marad: miért lebeg? Erre pedig csak annyi a válasz, hogy mert. Ettől függetlenül, aki egy igazán egyedi, és jól szóló hangszórót keres magának, amit akár még hordozhat is magával a lakásban, az könnyen lehet, hogy rátalált álmai hangszórójára.

Forrás: http://dornob.com/