Technika

Különös társulás, a LEGO és a BMW közös projektje

A LEGO évtizedek óta inspirálja a gyerekeket és számtalan felnőttet is. A dán cég építőkockáival mindenki kibontakoztathatja a benne rejlő építészt, tervezőt, feltalálót. A LEGO azonban egy elképesztően futurisztikus, lebegő motort fog tervezni a BMW-vel karöltve.

A két cég nem idegen egymásnak, nemrég már dolgoztak közösen, hogy egy valódi BMW motorkerékpárt modellezhessenek le a LEGO Technic sorozat számára. Most is együtt ülnek asztalhoz a tervezők, és egy Technic csomagból merítettek inspirációt a Hover Ride Design koncepciójához, ami egy repülő motorkerékpár lesz, ami úgy néz ki, mintha most rántották volna ki egy Sci-fi film kellékei közül.

lego1

A 603 darabból álló LEGO Technic BMW r 1200 Adventure csomagban megtalálhatóak a szükséges elemek, hogy bárki összerakhassa a BMW egyik legkelendőbb R 1200 GS Adventure motorjának kicsinyített mását. A BMW Motorrad kereste meg a LEGO-t, hogy közösen tervezzenek meg egy LEGO Technic modellt, de hamarosan mind a két fél többet szeretett volna kihozni a társulásból. Így született meg a Hover Ride ötlete.

lego4

Sajnos bármennyire is lenyűgözően néz ki, a Hover Ride nem lesz egyhamar kapható. Sőt, mi azt illeti, az egész koncepció mögött nincs egy valódi, technológiai háttér. Ahogy a BMW leírta, a futurisztikus koncepció “töltve van érzelmekkel és kreatív energiával”. A két cég közösen dolgozta ki a koncepciót, megépítették a LEGO modellt, később pedig egy életnagyságú Hover Ride-ot is legyártottak.

lego3

“Ez a futurisztikus motor elég jól néz ki. Le vagyok nyűgözve, hogy egy LEGO-ból összerakott ötlet miként képes testet ölteni. Ki tudja, talán így fogunk utazni a jövőben.” – mondta a BMW Motorrad, Járműtervezési osztályának vezetője, Alexander Buckan. Azt is elmondta, hogy szerinte a LEGO remek eszköz arra, hogy a gyerekek már korán felfedezzék magukban a tervezőt, ráadásul – mint láthatjuk – később sem kell félretennie az apró műanyagkockákat.

Forrás: http://inhabitat.com/