Technika

Rekord könnyű lakókocsit rakott össze az Airstream

Az Airstream lenyűgöző munkát végzett a legutóbbi lakókocsijával, a Nest-tel, ami elképesztően könnyűre sikerült. A cég ejtette a korábban használt alumíniumot és üvegszálas anyagból készítették el az 5 méter hosszú lakókocsit.

Ugyan a sokak által szeretett Airstream közel egy évszázada gyártja a védjegyévé vált fényes, ezüstös alumíniumból készült lakókocsijait és utánfutóit, a mostani modelljükkel sem nyúltak mellé, a klasszikus kinézet kedvelői továbbra is elájulnak majd a cég lakókocsijától. A Nest üvegszálas anyagának köszönhetően jelentősen könnyebbre sikerült a lakókocsi, mint valaha, sőt sokkal jobb az aerodinamikája is. A lakókocsi mindössze 1 tonnás. A dizájnnak és a könnyűségnek köszönhetően rendkívül utazó-barát lett a Nest.

nest3

nest5

A beltér teljesen letisztult, a modern minimalista dizájn elemei köszönnek vissza az utazóknak. Meglepően tágas egyébként a belseje, ugyanis elfér benne egy queen bed, azaz egy 140×200-as franciaágy, és apró, de hatékony konyha. A cég szerint a Nest azoknak készült, akik “az Airstream legendás dizájnjának élményét, minőségét és kifinomultságát szeretnék, egy friss, új csomagolásban.”

nest4

nest1

A Nest egyébként az Airstream és a Nest Caravans közös “gyermeke”. A Robert Johnas által alapított, oregoni Nest Caravans-t 2016-ban vette meg az Airstream, és ötvözték a két vállalat legjavát. Így tudták, együtt megalkotni ezt a hihetetlenül könnyű, kényelmes, látványos, és fantasztikus lakókocsit. A Nest utánfutókon még jelenleg is dolgoznak, de hamarosan megkezdődik a gyártás és 2018 elején már kézhez is kaphatják a kész lakókocsikat a megrendelők.

Forrás: https://www.outsideonline.com/