Uncategorized

Hamarosan az ujjlenyomatunkkal is repülhetünk

A biometrikus azonosítás egyre nagyobb szerepet játszik a repülésbiztonságban. Ausztrália le akarja cserélni az útleveleket arcfelismerésre és az USA valamint Franciaország is hasonló megoldásokkal szemezget.

A Delta légitársaság hivatalosan is támogatja ezeket az azonosítási rendszereket, és hétfőtől engedélyezi az utasoknak, hogy ujjlenyomatukkal azonosítsák magukat a beszállásnál. Ez az újítás a Delta “biometrikus beszállókártya élmény” része, amit még májusban kezdtek tesztelni. Akkor az arcfelismerést próbálták ki élesben, amikor az utasok leadták a csomagjaikat. Egyelőre úgy néz ki, a tesztek jól mentek, ezért a légitársaság bevezeti az ujjlenyomatolvasást a washingtoni Ronald Reagan Nemzetközi Repülőtéren.

delta1

Természetesen jóval többről van szó, mint hogy kinyújtott ujjal odamegyünk egy terminálhoz. A Delta közösen dolgozik a Clear-rel, egy biometrikus azonosító technológiákat gyártó céggel, ebből kifolyólag az utasoknak először regisztrálniuk kell a Clear rendszerébe, mielőtt lecserélnék a papír- vagy mobil alapú beszállókártyákat. Ezen kívül szükséges, hogy az utas tagja legyen a Delta SkyMiles-nak, a légitársaság hűségprogramjának.

A következő hónapokban a Delta az ujjlenyomatokkal fog kísérletezni, és hamarosan bevezetik ezt a fajta azonosítást a csomagok feladásánál.

delta3

“Ez egy tipikus win-win program. A biometrikus azonosítás sokkal pontosabb, mint a papír alapú beszállókártyák, és több ideje jut a dolgozóknak, hogy segítsék az utast a helyváltoztatásoknál, vagy más, odafigyelést igénylő feladatoknál. Nekik sem kell annyi időt elvesztegetniük a jegyek egyesével történő beolvasásával, ahogy az utasoknak is kevesebb dologra kell majd odafigyelniük ahogy keresztülhaladnak a repülőtéren.” – mondta Gil West, a Delta alelnöke.

Forrás: http://news.delta.com/