Zöld építészet

Innovatív megújulók Budapesten

2010.05.26. - 13:55  |  Nincs hozzászólás

Háromnapos kiállítás veszi kezdetét a zöldépítészettel, zöldtechnikával kapcsolatban Budapesten. A konferencia a helyben megtermelt zöldenergia felhasználására és betáplálására, valamint az innovatív, például hidrogéncella alapú technológiákra fókuszál.

Ismét megnyitja kapuit a RENEXPO® Central Europe, a közép-európai régió legnagyobb megújulóenergia-ipari kiállítása és vására a kőbányai Vásárvárosban, 3500 négyzetméteren, 2010. május 27-29. között immár negyedik alkalommal. A kiállítás és konferencia sorozat Magyarország és a régió országainak megújuló energiával kapcsolatos innovatív technológiai megoldásait és legjobb gyakorlatát mutatja be. Az egyes rendszerek és eszközök a helyszínen megtekinthetőek, illetve sok esetben megrendelhetőek is lesznek.

A jelentős GDP-visszaesés, valamint a lényegében mozdulatlan megújuló energiaszabályozás ellenére is várhatóan száz kiállító – idén többen klaszterként, egyesületként közös standra tömörülve - mutatja be szolgáltatásait és technológiáit, összesen 3500 négyzetméteren. „Ez azt jelenti, hogy a RENEXPO® a gazdasági recessziós környezetben várhatóan megismétli tavalyi sarokszámait. Azzal együtt, hogy számos hazai kiállító távolmaradásra kényszerül, összefüggésben a manapság gyakori körbetartozásokkal, az energetikai pályázatok hosszú átfutási idejével, az engedélyezési folyamatok elhúzódásával” – fejtette ki Lutring Tünde, a szervező REECO projektmenedzsere. Az „Egyetemek Utcája” program keretében a RENEXPO® bemutatja Magyarország felsőoktatási megújuló-energia tudáscentrumait, továbbá otthont ad a Dynamo Effect és a Napkorona Bajnokság rendezvényeknek is. Bővebb információk az egyesület honlapján olvashatók.

Rovat további cikkei

Otthonaink szigetelését is késleltetheti az építőipari munkaerőhiány

A családi házak tervezett szigetelését akár egy évvel is késleltetheti...

2018.11.30. - 11:25 tovább »

Csupán az ipari ingatlanok harmada energiahatékony

A bérbeadási céllal épített hazai ipari ingatlanok csupán harmada,...

2018.10.25. - 14:22 tovább »

Egyre nagyobb zajban élünk, mégsem védekezünk ellene

Földünkön évente egy decibellel nő a háttérzaj mértéke. Napjainkban...

2018.08.02. - 08:53 tovább »

Friss cikkek

Heti két óra a természetben a jó egészség elengedhetetlen feltétele

Heti két óra eltöltése a természetben jelentősen növeli az egészséget,...

2019.06.15. - 12:00 tovább »

Kevesebb repülésre biztatnak svéd kutatók

Kevesebb repülésre biztatják a turistákat svéd kutatók, akiknek - most...

2019.05.27. - 07:15 tovább »

Jelentősen megnőtt a nyílt óceánban lévő műanyaghulladék mennyisége...

Jelentősen megnőtt a nyílt óceánban lévő műanyaghulladék mennyisége...

2019.04.18. - 10:11 tovább »