Zöld építészet

Innovatív megújulók Budapesten

Háromnapos kiállítás veszi kezdetét a zöldépítészettel, zöldtechnikával kapcsolatban Budapesten. A konferencia a helyben megtermelt zöldenergia felhasználására és betáplálására, valamint az innovatív, például hidrogéncella alapú technológiákra fókuszál.

Ismét megnyitja kapuit a RENEXPO® Central Europe, a közép-európai régió legnagyobb megújulóenergia-ipari kiállítása és vására a kőbányai Vásárvárosban, 3500 négyzetméteren, 2010. május 27-29. között immár negyedik alkalommal. A kiállítás és konferencia sorozat Magyarország és a régió országainak megújuló energiával kapcsolatos innovatív technológiai megoldásait és legjobb gyakorlatát mutatja be. Az egyes rendszerek és eszközök a helyszínen megtekinthetőek, illetve sok esetben megrendelhetőek is lesznek.

A jelentős GDP-visszaesés, valamint a lényegében mozdulatlan megújuló energiaszabályozás ellenére is várhatóan száz kiállító – idén többen klaszterként, egyesületként közös standra tömörülve – mutatja be szolgáltatásait és technológiáit, összesen 3500 négyzetméteren. „Ez azt jelenti, hogy a RENEXPO® a gazdasági recessziós környezetben várhatóan megismétli tavalyi sarokszámait. Azzal együtt, hogy számos hazai kiállító távolmaradásra kényszerül, összefüggésben a manapság gyakori körbetartozásokkal, az energetikai pályázatok hosszú átfutási idejével, az engedélyezési folyamatok elhúzódásával” – fejtette ki Lutring Tünde, a szervező REECO projektmenedzsere. Az „Egyetemek Utcája” program keretében a RENEXPO® bemutatja Magyarország felsőoktatási megújuló-energia tudáscentrumait, továbbá otthont ad a Dynamo Effect és a Napkorona Bajnokság rendezvényeknek is. Bővebb információk az egyesület honlapján olvashatók.