Zöld építészet

Zöld irodaházat terveznek a XIII. kerületbe

Az építkezés 2010 végén indul és várhatóan 2012 első negyedévében kerül átadásra az épület - olvasható az octogon.hu oldalon. A fejlesztő célja, hogy a komplexum LEED tanúsítványt szerezzen.

Az irodaház, melyet a Népliget Center fejlesztőjeként ismertté vált Skanska jegyez, 17 500 négyzetméternyi bérelhető területtel fog rendelkezni. Az épületben helyet kap majd tetőterasz, többszintes mélygarázs, belső kert, valamint biciklitároló. A helyszínt a Lőportár utca és Kassák Lajos utca sarka által határolt területen tűzték ki. Egyéb kereskedelmi tevékenységet folytató üzleteket is megvalósítanak az irodaházban: étterem, kávézó és autómosó kerül kiépítésre.

Az épület tervezésében svéd és magyar építészek vesznek részt, figyelembe véve a LEED (Leadership in Energy & Environmental Design) tanúsítvány által támasztott kritériumokat. Szempont a felhasznált anyagok típusa és az alkalmazott energiaforrások, a megközelíthetőség, az elhelyezkedés és a környezettudatos kialakítás.
A Skanska célja, hogy a Népliget Centerhez hasonlóan ez az irodaház is elnyerje az Európai Unió Green Building tanúsítványát.