Zöld építészet

Napenergiával táplált Avatar

2011.05.31. - 10:48  |  Nincs hozzászólás

James Cameron megtalálta a következő Avatar film forgatását lebonyolító, a rendező tulajdonában lévő Lightstorm Entertainment produkciós cégnek is helyet biztosító stúdiót – olvasható az ecorazzi. com oldalon. Cameron célja, hogy az Avatar folytatása szén-dioxid semleges legyen.

A rendező az üzlettársával közösen jelentette be, hogy a korábban Manhattan Beach Studios néven futó MBS Media Campusban fogják végezni az Avatar forgatási munkálatait.

A Jon Landauval közösen futó projekt nemes célja, hogy a kék lényekről szóló második epizód előállítása ne terhelje a környezetet, azaz a forgatás szén-dioxid semleges módon történjen.

Az öt évre szóló lízingelés központi eleme egy másfél hektáros, hangstúdiót és produkciós irodákat is magában foglaló főépület. A teljes filmstúdió egy közel kilenchektáros területen helyezkedik el.

Az MBS által megvalósított környezetbarát megoldások döntő szerepet játszottak abban, hogy Cameron választása erre a stúdióra esett. A víztisztító és esővízgyűjtő berendezések, a környezetbarát festékek és tisztítószerek alkalmazása az épületben, valamint a fenntartható gazdaságból származó ételeket kínáló büfé mind hozzájárultak a kedvező döntéshez.

A film elkészítéséhez szükséges elektromos áramot a tetőkön elhelyezett napelemekkel fogják biztosítani – kétségkívül ez az egyik legfontosabb megoldás a szén-dioxid semleges projektben.

Az ötmillió dolláros fejlesztés keretein belül konditermet fognak építeni a munkatársaknak, Cameron számára egy privát vetítőtermet is megvalósítanak, illetve számos programmal fogják népszerűsíteni az alkalmazottak körében az alternatív közlekedés lehetőségeit.

Ezen felül a jegypénztárakban kiállított számlák alapján a bevétel bizonyos részét zöld szervezeteknek fogják felajánlani.

Rovat további cikkei

Otthonaink szigetelését is késleltetheti az építőipari munkaerőhiány

A családi házak tervezett szigetelését akár egy évvel is késleltetheti...

2018.11.30. - 11:25 tovább »

Csupán az ipari ingatlanok harmada energiahatékony

A bérbeadási céllal épített hazai ipari ingatlanok csupán harmada,...

2018.10.25. - 14:22 tovább »

Egyre nagyobb zajban élünk, mégsem védekezünk ellene

Földünkön évente egy decibellel nő a háttérzaj mértéke. Napjainkban...

2018.08.02. - 08:53 tovább »

Friss cikkek

Heti két óra a természetben a jó egészség elengedhetetlen feltétele

Heti két óra eltöltése a természetben jelentősen növeli az egészséget,...

2019.06.15. - 12:00 tovább »

Kevesebb repülésre biztatnak svéd kutatók

Kevesebb repülésre biztatják a turistákat svéd kutatók, akiknek - most...

2019.05.27. - 07:15 tovább »

Jelentősen megnőtt a nyílt óceánban lévő műanyaghulladék mennyisége...

Jelentősen megnőtt a nyílt óceánban lévő műanyaghulladék mennyisége...

2019.04.18. - 10:11 tovább »