Zöld építészet

Haus N: A kocka alakú házban megéri élni

A kocka, az építészet legegyszerűbb és legelemibb formája, kiváló megoldást nyújt a rendelkezésre álló tér gazdaságos kihasználására. Az osztrák Synn Architekten által tervezett Haus N tökéletes példa erre. A Korneuburg zöldövezetében fekvő ház egyszerű, mégis gyönyörű lakhelyéül szolgálhat bármelyik családnak.

Az L-alakú, egyszintes épület modern látványt nyújt, és elég nagy ahhoz, hogy egy két-háromfős család kényelmesen elférjen benne. A bejárati ajtót gondosan a ház mögé rejtették, és egy sor betonelemen keresztülmenve lehet csak megközelíteni.

Távolról a Haus N-t össze lehet téveszteni egy konténerházzal vagy egy uszodával, pedig valójában nagy a különbség. A ház óriásai üveg homlokzattal rendelkezik, amely ráadásul nyitható is. Ez a megoldás lehetővé teszi az ott lakóknak, hogy a nappalit bármikor szabadtéri helyiséggé változtassák, s így élvezni tudják a természet vendégszeretetét.

A ház medencével is rendelkezik, amely még inkább erősíti a Haus N minimalista stílusát. Éjszaka, de akár nappal is, a fények és az árnyékok varázslatos játékát lehet látni a víz tükrén. Ráadásul a nagy üvegfelületnek köszönhetően a külvilág ezer színében pompázhatnak a belső terek is, így nem kell aggódni a monotónia miatt sem.

Mindent összevetve, a Haus N tökéletes egyensúlyba hozza a szellős, tágas tereket a zöld életvitellel, ráadásul gyönyörű, természetes környezetben fekszik. Ideális választás mindenkinek, aki szereti a napfényt és a friss levegőt.

Forrás: http://www.ecofriend.com