Zöld építészet

Sokoldalú torony a Belzberg Architects-től

A Target Corporation új, szemet gyönyörködtető épülete számos úttörő megoldást tartalmaz. A minnesotai kiskereskedő vállalat az utóbbi évek leggyorsabban fejlődő kiskereskedelmi cég az USA-ban, így már az első tíz legjobban működő ilyen cég között jegyzik.

Egy oldalról a Target Corporation a tömegek igényét szolgálja ki, de a másik oldalról valóban törődik a környezettel. A Belzberg Architecture által tervezett Target-torony egyrészt a városi élet ihlette doboz, másrészt hordoz egyfajta közép-amerikaiságot is.

Az épület fő motívuma a mintázat, amelyet a cég egyfajta fémjelévé tervez tenni. A torony összterülete majdnem 20 000 négyzetméter. Az alapkoncepciót három alapelv a piaci szükségletek, fenntarthatóság és a design alapelve mentén dolgozták ki. A cél egy olyan nagyszabású épület tervezése volt, ahol ezek az alapelvek együtt, külön-külön, illetve egyidejűleg hatnak.

A toronynak egyedi, könnyen megjegyezhető homlokzatot terveztek, melyet az aszimmetrikus, már-már mozaikszerű erkélyrendszer alkot. Mivel ez az épület egészen más lesz, mint ez eddigi Target-épületek, megvan a lehetőség, hogy ez a torony a Target Corporation szimbólumává váljon.

A különleges mintázatot az erkélyek, a napelemek és az egyéb fénytechnikai eszközök adják, melyeknek igazi célja az épület energihatékonnyá tétele. Az épülethez tartoznak még bizonyos önálló elemek, amelyek lehetővé teszik, hogy a lakók egyedivé varázsolhassák saját kis lakásukat.

Forrás: http://www.ecofriend.com