Zöld építészet

A medence üzemeletetési-költségek csökkentésével energiát is lehet spórolni

A szállodákban a medence vizének melegen tartása jócskán megnöveli a rezsiköltségeket. Szerencsére létezik egy olcsó és energiahatékony megoldás, amivel megspórolható a medenceüzemeltetés költségének egy része: a folyékony párolgáscsökkentő borítás.

A Heatsavr folyékony borítás ráadásul biológiai úton le is bomlik. Csak bele kell önteni a medence vizébe, és a Heatsavr egyenletesen eloszlik a víz felületén, így csökkenti a párolgás mértékét – olvasható az ecogreenhotel.com. oldalon A hő 70%-a ugyanis a párolgás során veszik el, így ha lelassítjuk a folyamatot, lassabban hűl ki a medence.

A második képen ugyanaz a medence látható, csak 15 perccel a Heatsavr beleöntése után.

A párolgáscsökkentő folyadékot nem lehet érezni, színtelen-szagtalan és íztelen, és nem lép reakcióba egyik medencéknél használatos vegyszerrel sem. A hatás garantált, hiszen az elmúlt 20 év során folyamatosan tesztelték és tökéletesítették a Heatsavr-t, szóval valójában nem is egy mai megoldás.

Sőt, szállodák ezrei használják már világszerte, és a tapasztalatok szerint akár 40%-kal is csökkentheti a medence üzemeltetésének a költségeit. És még környezetbarát is! Nem elég, hogy maga a folyadék könnyen lebomlik, de vizet és energiát is spórolunk vele, vagyis úgy csökkenthetjük a költségeket, hogy közben védjük a környezetet.

Ha esetleg van egy szállodád, és érdekel egy hasonló megoldás, látogass el a liquidpoolcovers.com oldalra, ahonnan akár rendelhetsz is.