Zöld építészet

Szellős erdei pavilon bambuszból

A nArchitects tervezői tudják, hogy mivel lehet megdobogtatni az ember szívét. A veszélyeztetett taiwani Da Wong Du Fu erdőre szeretnék felhívni a figyelmet ezzel az ívelt, frissen vágott bambuszból készült pavilonnal.

Nem rég mutatták be a Taiwani Erdészeti Hivatal által rendezett művészeti fesztivál keretein belül. A pavilon alapja két koncentrikus kör, amelyet bambusz borít. Az építmény majdnem 7 méter magas és 18 méteres az átmérője. A pavilont a helyi amis törzs tagjai építették fel, és ez adott otthont a művészeti fesztivál nyitó- és záróünnepségének. Az amis törzs tagjai amúgy nagyon ügyesen bánnak a bambusszal.

Az amisokat annyira lenyűgözte a pavilon, hogy engedélyt kérek a nArchitects-től, hogy Hualien-megye többi részén is alkalmazhassák az építés során megismert technikákat. Az építményhez az ihletet a fa évgyűrűi és annak kiszámíthatatlan mintázata adta, és a könnyű, minduntalan megújuló pavilon nem árt a környezetének. És teljesíti célját: felhívja a figyelmet a természet adományaira.

Forrás: http://inhabitat.com