Zöld építészet

Eat House, avagy az ehető ház

A házat holland építészek, Marijke Buinsma, Marjan van Capelle és Arjen de Groot tervezték. Olyan korszerű növénytermesztési technológiákat használták fel, amelyeknek köszönhetően növényeket már nem csak a kertben termeszthetünk. Ha ilyen közel lehetnek az emberhez a friss zöldségek és gyümölcsök, biztosan sokan kedvet kapnak ahhoz, hogy egy ilyen házat építsenek maguknak, fellendítve ezzel az otthoni növénytermesztés ügyét.

Az Eat House vázát a zöldségek szállítására használt rekeszek alkotják, ezekben lehet a növényeket: zöldséget, gyümölcsöt, gyógynövényeket termeszteni. A szerkezet talán nem a legpraktikusabb, így nem valószínű, hogy a „Jövő Házával” állunk szemben, viszont jó példa arra, hogy valójában mekkora tér álla a rendelkezésünkre, ahol növényeket termeszthetünk.