Zöld építészet

Egy környezetbarát és fenntartható otthon – Santa Barbara

Ilyen csodálatos környezetben az embernek hamarabb jut eszébe a környezetvédelem, és az építészeti munkák során a fenntarthatóságra való odafigyelés

Santa Barbara un. „The Rivera” részén felépített ház tervezésénél is a fenntarthatóságot és a környezetbarát megoldásokat tartották szem előtt. A relatíve kicsi házban megvan minden, ami a nagytestvéreknél is megvan: két garázs, nyitott nappali és étkező, konyha, hatalmas háló és fürdő, vendégszoba fürdővel, edzőterem, két dolgozószoba, szabadtéri lounge és étkező, feszített víztükrű medence, 420 m2 pincehelyiség.

A 270 fokos kilátást a Csendes-óceánra maximálisan kihasználja az építészet; az udvaron lévő medencétől egészen a harmadik emeleti asztalnál ülve élvezhetjük a lélegzetelállító panorámát. Környezettudatos szempontokat figyelembe véve az épület designja magában foglalja a passzív napenergiát, mellyel a meleg vízellátást és a padlófűtést biztosítják. A friss levegőről a természetes légáramlatok gondoskodnak, továbbá a háztartási gépek is energia hatékonyak.

Forrás: http://www.digsdigs.com