Zöld építészet

Bájos dél-afrikai ház a lombok között

Ezt a Cape Townban található modern házat arra tervezték, hogy a dél-afrikai fák szépségét és jelentőségét ünnepelje. A Van Der Merwe Miszewski Architects luxusotthona tiszta üveg, hogy beengedje a házba a környező fák látványának szépségét.

A völgy buja növényzetében megbúvó épület 230 m2-es lakótérrel rendelkezik. A környező fákat idézve öt fa alakú oszlop tartja az egész épületet, melyek a plafonnál „ágakban” végződnek. A legfelső emelten található a társalgó, amely részben teraszként is funkcionál, hiszen az üvegfalak nem érnek egészen a plafonig.

A hálószoba az alsó szinten található, ahol az üvegfalat úgy építették meg, mint egy tolóajtót, így a lakók bármikor elhúzhatják azt, ha egy kis friss levegőre vágynak. A konyha viszonylag zárt a különböző berendezések miatt, ezért ide a falon végignyúló széles ablakok engedik be a természetes fényt.

A ház egybekapcsolódik a csodálatos afrikai erdővel, miközben egyfajta párbeszédet teremt az épület természet ihlette elemei és a környező fák között.

Forrás: http://inhabitat.com