Zöld építészet

Napenergiával működő falu

2011.09.28. - 09:18  |  Nincs hozzászólás

Az Egyesült Államok energiaügyi minisztériuma által szervezett Solar Decathlon rendezvényt – az energiamenedzsment szektorból egyedüliként – idén is támogatja a Schneider Electric.

A Solar Decathlon egy nemzetközi, kétévente megrendezett verseny, amelyben öt ország 20 hallgatói csapata tervez, épít és üzemeltet napenergiával működtetett lakóházakat, amelyek költség- és energiahatékonyak, nem utolsó sorban pedig szépek is. A verseny győztese az a csapat, amely a legjobban ötvözi a megfizethetőséget, a fogyasztói ízlést és a tervezői kiválóságot az optimális energiatermeléssel és a maximális hatékonysággal.

2002 óta a Solar Decathlon versenyben 92 felsőoktatási csapat vett részt, így az esemény sikeres oktatási és munkaerő-fejlesztési programként szerzett világhírnevet. Az idei Solar Decathlon rendezvényt a National Mall West Potomac parkjában tartják Washingtonban. A Solar Decathlon 2011. szeptember 23. és október 2. között a közönség számára nyilvános és ingyenesen látogatható. Az érdeklődők végigjárhatják a házakat, ötleteket gyűjtve saját otthonaikhoz, valamint megismerhetik, hogy az energiatakarékos elemek használata milyen megtakarítást jelenthet.

„A Schneider Electric az elmúlt évek mintájára büszkén folytatja a Solar Decathlon szponzorálását. Ez a rendezvény nagymértékben hozzájárul az energiahatékony, fenntartható termeléshez és a fogyasztási szokások átalakításához” – mondta Spilkó József, a Schneider Electric magyarországi leányvállalatának vezérigazgatója. „A versenyen való részvételünk nemcsak a ma elérhető újító szellemű zöldenergia-megoldásokat mutatja be, hanem azt is jelzi, hogy az energiahatékonyság és a környezeti felelősség a Schneider Electric kultúrájának és stratégiájának mélyén gyökerezik” – hangsúlyozta Spilkó József.

Támogatóként a Schneider Electric olyan micro-grid megoldásokat biztosít, amelyek biztonságos és megbízható villamos összeköttetést teremtenek a napenergiával működtetett falu és a közműszolgáltató között az esemény ideje alatt. A versenyben résztvevő egyetemeknek adományozott energiamenedzsment feladatokat ellátó termékeket a fölépített lakóházak több mint felében alkalmazzák. Továbbá a vállalat EVlinkTM töltési megoldásait és intelligens hálózati megoldásait is bemutatják, amelyekkel a falun belüli kommunikáció és az elektromos járművek töltése válik megvalósíthatóvá. A Schneider Electric a Solar Decathlon 2011 esemény mellett folytatja a Solar Decathlon Europe dotálását is. A vállalat ezen felül 1 millió euróval támogatja a Solar Decathlon China 2013 rendezvényt.

Forrás: http://amiotthonunk.hu

Rovat további cikkei

Otthonaink szigetelését is késleltetheti az építőipari munkaerőhiány

A családi házak tervezett szigetelését akár egy évvel is késleltetheti...

2018.11.30. - 11:25 tovább »

Csupán az ipari ingatlanok harmada energiahatékony

A bérbeadási céllal épített hazai ipari ingatlanok csupán harmada,...

2018.10.25. - 14:22 tovább »

Egyre nagyobb zajban élünk, mégsem védekezünk ellene

Földünkön évente egy decibellel nő a háttérzaj mértéke. Napjainkban...

2018.08.02. - 08:53 tovább »

Friss cikkek

Heti két óra a természetben a jó egészség elengedhetetlen feltétele

Heti két óra eltöltése a természetben jelentősen növeli az egészséget,...

2019.06.15. - 12:00 tovább »

Kevesebb repülésre biztatnak svéd kutatók

Kevesebb repülésre biztatják a turistákat svéd kutatók, akiknek - most...

2019.05.27. - 07:15 tovább »

Jelentősen megnőtt a nyílt óceánban lévő műanyaghulladék mennyisége...

Jelentősen megnőtt a nyílt óceánban lévő műanyaghulladék mennyisége...

2019.04.18. - 10:11 tovább »