Zöld építészet

Az óceánokról, az óceánokért

Az épület egy sor vizes medencéből áll majd, és az óceán bizonyos vonásait hivatott megjeleníteni, legyen szó a tenger mélyéről, a trópusi vizekről, a korallzátonyokról vagy akár a mangrove erdőkről. A természetes megvilágítású és szellőzésű kocka alakú épület a középpontjában lévő vákuumcsatorna köré szerveződik.

Az MVRDV óriás akváriumra emlékeztető pavilonjának látogatói interaktív módon tanulhatnak az óceánok élővilágáról. Az épület falait két réteg nagy teherbírású üveg alkotja, és a struktúra is segít a nagy mennyiségű víz megtartásában.

A pavilon amellett, hogy a természetre hívja fel a figyelmet, néhány zöld megoldással is büszkélkedik majd. A természetes szellőzést az egymásra helyezett medencék által létrejövő kéményhatás biztosítja, de víztisztító és tengervízhűtő technológiát is beépítenek az épületbe. Miután a látogatók megnézték a pavilont, remélhetőleg sokkal mélyebben átlátják majd az óceánok és globális klíma összefüggéseit.