Zöld építészet

Kikapcsolódás a fák között

Ha kikapcsolódásról van szó, akkor nem feltétlen ugyanarra gondol mindenki. Valakit ellazít egy hétvége wellness, mások viszont minden tekintetben el akarnak szakadni a hétköznapoktól: az ő számukra ideális a Svédországban található Tree Hotel. A fák között található, madárfészekre emlékeztető „ház” a kikapcsoló magány, a biztonság és a vizuális teljesség érzését nyújtja.

Az Inrednin Gsgruppen építészei a fák közé tervezték a henger alakú házikót, egész pontosan a fák tartják az épületet. A különleges, fészekre emlékeztető külsőt pedig a lehullott ágak segítségével alakították ki. A fény a kívülről láthatatlan ablakokon keresztül hatol be a „fészekházba”, amely a bent tartózkodóknak lehetővé teszi, hogy az erdő látványában gyönyörködjenek, ám elrejti őket a kíváncsi szemek elől – még akkor is, ha ezek a szemek csak az arra lófráló vadakhoz tartoznak.

A Tree Hotel eddig öt ilyen szobával rendelkezik, de még húsz „fészekház” építését tervezik, hogy minél többen el tudjanak vonulni a nagyvilág elől az erdő mélyébe.

Forrás: http://dornob.com