Zöld építészet

Zöld épület San Juannak

Az épület homlokzatának nagy részét növények borítják, így az épület szerkezete elmosódik, ugyanakkor a „növénykerítés” elrejti a lakásokat a kíváncsi szemek elől. A Parcel D mind a 165 lakása osztozik közös belső udvaron, amely tulajdonképpen az épület szíve és tüdeje. A belső zöld udvar hozza létre az épület mikroklímáját, melyet leginkább a talaj és a növények párolgása (evapotranspirációja) és a keresztülfújó szél szabályoz. A sajátos mikroklímának köszönhetően a lakásokban kellemes hűvös lesz, és a levegő szennyezettsége is csökken, ráadásul a lakók saját kerttel és medencével is rendelkeznek. A növényeket az összegyűjtött esővízzel táplálnák.

A földalatti parkolóháznak köszönhetően több hely marad a gyalogosoknak és a zöld területeknek, így valójában egy park terül el a Parcel D közvetlen környezetében. A sok növénnyel és ablakkal ellátott lakások a családoknak is ideálisak lehetnek, az étteremmel, kávézóval és üzletekkel tűzdelt alsóbb szintek pedig igazi városi életformát biztosítanak a lakóknak. Az Oppenheim azt reméli, hogy a Parcel D akár egy újfajta lakóház mintája is lehet az urbanizálódó Puerto Rico-ban.