Zöld építészet

Három év után sem indult be a lakópark építése

Rio Vista egy kaliforniai város, amelyet nagyon megviselt a gazdasági recesszió kirobbanása még 2008-ban. A város belekezdett egy 750 ingatlanból álló lakópark építésébe, ám 2008. november 20-án le is állították a projektet, ugyanis Rio Vista csődközeli állapotba került, több mint 800 ezer dollár hiányzott a kasszából. A lakópark építése is megtorpant, és azóta sem kezdődött el újra.

Viszont az, ami felépült, 2008 óta ott ál: az infrastruktúrát szinte teljesen kiépítették, sőt, néhány lakóház is elkészült, ám mindez kihasználatlan. Annak ellenére, hogy 2008 óta számos leállított projektet újrakezdtek már az USA-ban, Rio Vista elhagyatott lakóparkja még mindig változatlan állapotban van. Illetve azóta csak romlott a helyzet.

A felszín fölé buggyanó, de lefektetett földalatti elektromos és vízvezetékek, a felállított jelzőtáblák, a felfestések az utakon, a kiépített közvilágítás, sőt utcanév táblák is várták házakat és a lakókat még 2008-ban, ám hiába. De elnézve a lakóparkról készült műholdas felvételeket, a környék még mostanában sincs olyan borzasztó állapotban, reméljük, még időben történik valami a környékkel: hátha folytatódik egyszer a projekt, vagy rosszabb esetben megadják neki a kegyelemdöfést, elbontják a felépített elemeket, és az alapanyagokat máshol használják fel. Mindenesetre a rio vista-i fel nem épült lakópark a gazdasági válság áldozatainak egyik szimbólumává vált.

Itt megnézheted a Rio Vista-t a Goggle Maps-en.

Forrás: www.zimbio.com, www.dornob.com és www.desdemonadespair.com