Zöld építészet

Homlokzat alumíniumdobozokból

A Can Cube összegyűjti és megszűri az esővizet, és napelemekkel termeli magának az áramot, de persze ezeknél sokkal érdekesebb maga a homlokzat. Az épület homlokzata egy üdítős dobozokból és az azokat befogadó alumíniumkeretekből álló rendszer, amely nem elég, hogy újrahasznosított, de energiatakarékos módon az. Ugyanis a dobozokat nem dolgozták fel semmilyen formában, így megspórolhatták egy esetleges újrahasznosítási processzus által igényelt energiát.

A Can Cube alsó két szintje – a pince és a földszint – irodáknak van fenntartva, míg a felső két szinten pedig lakások találhatók. A bejárathoz egy kis híd vezet, mert a kert lépcsőzetesen süllyed a pincerész felé, így a kis gyaloghídon keresztül a földszintre jutunk.

A vegyes használatú, energiatakarékos és újrahasznosított homlokzatú épületet az Archi Union jegyzi, és 2009-2010 során épült fel Sanghajban.

Forrás: World Architect News