Zöld építészet

Prime Property Award 2012 – Öt magyar projekt a nevezők között

Európa legjobb fenntartható ingatlanfejlesztési projektjei - megvalósult épület felújítások, megépült új létesítmények - nevezhetnek és részesülhetnek rangos szakmai elismerésben a Union Investment által 2008-ban alapított, kétévente meghirdetett Prime Property Award pályázaton.

Számos példaértékű beruházás bizonyítja: magas építőművészeti értéket hordozó létesítmények jöhetnek létre a fenntarthatósági szempontokat preferáló tervezés, kivitelezés eredményeként, s ami talán a legfontosabb, ezek az ingatlanok üzemeltetésük során nem terhelik a környezetet, energiatakarékosak, nem, vagy kevéssé függenek a fosszilis energiahordozóktól.

A Prime Property Award 2012-ben ismét jutalmazza a legjobb ingatlanfejlesztési projekteket; 2011. december 31-éig lehetett benyújtani a pályázati anyagokat. 19 európai országból 160 pályázat érkezett, köztük öt magyar projekt teljesítette a pályázati kiírásban foglalt követelményeket. A pályázatokat 11 tagú nemzetközi szakértő zsűri értékeli. A válogatást követően 30 pályázat tovább jut a verseny 2. fordulójába, és ezek közül kerülnek majd ki a nyertesek. A legjobb projektek képviselői a 2012 októberében esedékes Expo Real „Fenntartható fejlesztések” konferencián vehetik át a díjakat.

Forrás: http://www.greenpressblog.com/