Zöld építészet

Zöld gyémántba öltözött a Tower-híd

A régi, majd’ 25 éves rendszer cseréjével egy új, az emberi kreativitást és a természetet is támogató helyzet állt elő, mellyel a terület energiafelhasználását 40%-kal is csökkenthetik az elkövetkezendő negyedszázad során.

A kivitelezést a francia Citelum nevű cég vállalta, melynek munkatársai 1800 LED lámpával és 6000 lábnyi fényszálllal díszítették fel a Tower Bridge-et, ez a dekoráció egész hétvégén világlik majd a királynő tiszteletére. Ugyanez a társaság felelős a párizsi Eiffel-torony, a Notre Dame, valamint az Egyiptomban található Királyok völgyének megvilágításáért is, így nem csoda, hogy a 117 éves híd szebbé tételénél sem vallottak kudarcot.

Ugyanezzel a technológiával dekorálják az építményt az idei londoni olimpiára is, a játékok kezdetekor színpompás karikák és szimbólumok fogadják majd a brit fővárosba látogatókat. A General Electrics egyébként a 2012-es nyári megmérettetés hivatalos támogatója is egyben, a szünetmentes tápegységektől az elektromos autótöltő állomásokon át az egészségügyi berendezésekig rendkívül széles skálán vonultatja fel a rendezvény lebonyolítását segítő eszközöket.