Zöld építészet

Önfenntartó és informatív luxustutajt terveztek

Bár a technikai részletekbe nem avatott be minket, Puzzolante kifejtette, hogy az egész létesítmény önfenntartó lesz, azaz legtöbb felhasználandó energiáját a fényérzékeny festett cellákon át eltárolt napfényből fogja fedezni. Ezek az elegáns lapok szinte teljes egészében beborítják majd a lakosztályokat fedő falakat, ám nem csak kívülről, belülről is, hogy egyetlen árva fénynyaláb se vesszen kárba.

Az úszó sziget átmérőjét 20 méteresre tervezik, az üveggyapottal megerősített balsafából készült, 110 négyzetméteres lakrész konyhát, saját fürdőszobával felszerelt hálókat és egy elegáns nappalit is magába foglal, nem is beszélve a legalsó szinten található megfigyelőkabinról. Az áttetsző falakon keresztül, puha fotelekbe süppedve tanulmányozhatják a szerencsés kiválasztottak bármely partvidék élővilágát, ehhez nem kell mást tenniük, csak lelépkedni a kabinba vezető csigalépcsőn.

Feltételezhetjük, hogy a Solar Floating Resort az előrehaladáshoz használt energiát is fenntartható forrásokból nyeri majd, ám a közlekedéshez a szakértők szerint mindenképpen szükség lesz egy kisegítő generátorra, még akkor is, ha a járművet nem óceáni, csak szigetközi hajózásra tervezik.